E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11014
Lasīšanai: 2 minūtes

Atvaļinājums par BKA laiku nepienākas

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. decembrī, 2016
Inta

Labdien! Esmu kopš 11.11.2013. gada dekrētā ar pirmo dēlu (piedzima 25.01.2014.) un, nebeidzoties vēl bērnu kopšanas atvaļinājumam, man piedzima otrs dēls (07.06.2015.). Darbā jāatgriežas ar 07.02.2017. Jautājums tāds, ja es rakstu atlūgumu, vai man izmaksās atvaļinājumus un ja jā, tad par kuriem periodiem. Un vai man pienākas atvaļinājums arī par 2017. gadu, kaut neesmu sākusi strādāt? Vai man ir jāraksta iesniegums, lai saņemtu atvaļinājumu naudu vai arī pie atlaišanas tas notiek automātiski? Strādāju izglītības iestādē par skolotāju? Ja kā iemeslu atlūgumam rakstu nespēju nodrošināt tādu pašu kontaktstundu daudzumu kā pirms dekrēta atvaļinājuma man pienākas kompensācija? Vai ir kāds korekts iemesls, kādu rakstīt, lai būtu iespējams saņemt kompensāciju, bet neaizvainotu darba devēju?

A
atbild:
22. decembrī, 2016
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja pēc BKA esat nolēmusi darba attiecības neturpināt, tad vienu mēnesi, pirms beidzas BKA, Jums ir darba devējam jāiesniedz uzteikums - iesniegums par darba līguma laušanu, norādot konkrētu datumu.  Iesniegumā nav jāmin iemesls, kādēļ darba attiecības nevēlaties turpināt. Ja būs nepieciešams, to varēsiet izteikt sarunā ar darba devēju (iestādes vadītāju).

Par laiku, kamēr bijāt BKA, Jums darba devēja apmaksāts atvaļinājums nepienākas, jo vienlaikus atrasties divos atvaļinājumos nav tiesiska pamata.

Ja pirms došanās pirmajā dekrēta atvaļinājumā kārtējo atvaļinājumu nebijāt izmantojusi, tad, darba attiecības izbeidzot, darba devējs izmaksās Jums neizmantotā atvaļinājuma kompensāciju atbilstoši nostrādātajam laikam. To paredz normatīvais regulējums (DL 128. pants), un izglītības iestādēs šīs normas tiek ievērotas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 64 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas