E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11013
Lasīšanai: 2 minūtes

Par alkoholisko dzērienu izvietošanu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. decembrī, 2016
Edgars

Vēlējos noskaidrot, vai ir likums, kurš nosaka, kādā attālumā drīkst novietot alkoholiskos dzērienus no veikala skatloga, ieejas? Paldies!

A
atbild:
29. decembrī, 2016
Lidija Dārziņa
LV portāls

Normatīvie akti nenosaka alkoholisko dzērienu izvietošanas konkrētus attālumus, kādi Jūs interesē – attālumu no veikala skatloga vai no ieejas.

Alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības prasības uzskaitītas Alkoholisko dzērienu aprites likuma 6. pantā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 662 “Akcīzes preču aprites kārtība” paredz, ka, saņemot licenci, jāiesniedz ar komersanta atbildīgās amatpersonas parakstu apstiprinātu izmantojamo vietu plānu, kurā norādītas ieejas (izejas), tirdzniecības zāle, novietne un citas ar akcīzes preču realizāciju un uzglabāšanu saistītas telpas un robežas.

Alkoholisko dzērienu aprites likumā ir noteikti arī reklāmas ierobežojumi. Tajā skaitā alkoholisko dzērienu reklamēšana ir aizliegta vides reklāmās, kas attiecināma arī uz skatlogu noformējumu un tajā iekļauto informāciju, piemēram, par cenu pazemināšanas pasludināšanu veikala skatlogā, jo tas ir saprotams kā mudinājums pieprasījuma palielināšanai.

Normatīvajos aktos noteikto ierobežojumu mērķis ir mazināt vieglu pieejamību alkoholiskajiem dzērieniem, tajā skaitā un jo īpaši nepilngadīgām personām un jauniešiem, kuru sākotnējais veikala apmeklējuma mērķis varētu būt bijis iegādāties citas preces.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas