E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11003
Lasīšanai: 2 minūtes
1
5
1
5

Trauma darbavietā un darba laikā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. decembrī, 2016
Anžela

Labdien. Salauzu kāju darbavietā. Traumpunktā tas ir reģistrēts. Paziņots darba devējam pa telefonu, darba devējs novēlējis veseļoties, izmantojot izsniegto veselības polisi. Ar ko atšķiras situācijas, kad gūst traumas darbā, no situācijas, kad iegūst traumas ārpus darba? Paldies.

A
atbild:
30. decembrī, 2016
Valsts darba inspekcija
Zaiga Strode, Darba tiesību nodaļas vadošā juriskonsulte

Gadījumā ja darbinieks salauza kāju darbavietā darba dienas vai maiņas laikā, notikušais ir uzskatāms par nelaimes gadījumu, kurš jāizmeklē saskaņā ar MK noteikumu Nr .950 „Nelaimes gadījumu darbā izmeklēšanas un uzskaites kārtība” prasībām. Savukārt, ja trauma gūta ārpus darba laika, darbiniekam tiek izsniegta darbnespējas lapa, saskaņā ar kuru darbinieks sākotnēji saņem slimības naudu, kuru izmaksā darba devējs, bet, sākot no 11. darba nespējas dienas, – slimības pabalstu.

Ja darbavietā noticis nelaimes gadījums, kas tiek izmeklēts likumā noteiktajā kārtībā, papildus slimības naudai un slimības pabalstam darbiniekam ir tiesības uz papildu izdevumu atlīdzību saistībā ar sniegtajiem rehabilitācijas pasākumiem. Par šiem jautājumiem saskaņā ar likumā noteikto kompetenci precīzāku atbildi sniegs Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra. 

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas