E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10996
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Par atbrīvojušos vietu bērnudārzā tiek paziņots rakstiski

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. decembrī, 2016
Santa Vitolina

Labdien, vai uzaicinājums uz bērnudārzu tiek sūtīts uz mātes deklarēto dzīvesvietas adresi? Un vai tiek tikai sūtīts pa pastu vai arī izmanto e-pastu, telefona numuru?

A
atbild:
21. decembrī, 2016
Edīte Brikmane
LV portāls

Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība pašvaldības izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas, tiek noteikta katras pašvaldības saistošajos noteikumos.

Piemēram, kārtība, kā vecākiem tiek paziņots par atbrīvojušos vietu bērnudārzā Rīgas pašvaldībā, ir noteikta Rīgas domes saistošajos noteikumos Nr. 191 “Kārtība, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju”, kas paredz bērna vecākus par iespēju bērnam tikt uzņemtam pašvaldības izglītības iestādē informēt rakstveidā - pa pastu vai elektroniska dokumenta veidā atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu (37. punkts).

“Tas nozīmē, ka gadījumā, ja elektroniskajā sistēmā norādīta elektroniskā pasta adrese, tad paziņojumu par atbrīvojušos vietu pašvaldības bērnudārzā nosūta uz to. Ja elektroniskā adrese nav norādīta, paziņojumu sūta uz deklarēto adresi, jo deklarētā adrese nozīmē, ka cilvēks to ir norādījis kā adresi, kurā viņš ir sasniedzams saziņai ar valsts un pašvaldības iestādēm,” skaidro Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Ja bērna vecākiem atšķiras deklarētās adreses, paziņojumu nosūta uz adresi, kurā ir deklarēts arī bērns. Gadījumā ja ir situācija, ka katram ģimenes loceklim, tai skaitā bērnam, ir atšķirīga deklarētā adrese, paziņojumu nosūtu uz abu vecāku deklarētajām adresēm.

Tā kā jautājumā nav norādīta informācija, kur dzīvojat, lai saņemtu precīzu informāciju par kārtību savas deklarētās dzīvesvietas pašvaldībā, aicinām iepazīties ar konkrētās pašvaldības regulējumu tās mājaslapā vai interesējošos jautājumus noskaidrot klātienē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas