E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10990
Lasīšanai: 2 minūtes

Vārti žogā – cik likumīgi?

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. decembrī, 2016
Ilga

Kaimiņš ir uzbūvējis žogu (ar betona pamatiem) uz manas un kaimiņienes zemes gabalu robežas. Problēma ir tā, ka viņš žogā ir ierīkojis mazos vārtus uz manu pusi, bet uz kaimiņienes pusi - lielos (var izbraukt smagā automašīna) un mazos vārtus. Visi vārti veras uz mūsu zemes gabaliem, un kaimiņš tos izmanto pēc savas iegribas. Uz viņa izstrādātā projekta (90. gadu vidus vai vēlāk, precīzi nav zināms) mūsu atļaujas par šādu vārtu ierīkošanu nav. Daugavpils būvvalde atzīst, ka tas ir likumīgi. Manuprāt, varbūt tas arī būtu likumīgi, bet bez vārtu ierīkošanas, jo viņš vēl pie tam atļaujas darīt dažādas nelikumības mūsu zemes gabalos. Vēlējāmies pretī vārtiem tā iedzīt stabus, lai nevarētu atvērt vārtiņus (sanāk kopumā 4-6 stabi), būvvalde teica, ka tas ir jāsaskaņo ar viņiem. Vēlētos atrisināt šo konfliktsituāciju gan ar kaimiņu, gan būvvaldi.

A
atbild:
02. janvārī, 2017
Rīgas pilsētas būvvalde
Ilze Žūka, sabiedrisko attiecību projektu vadītāja

Rīgā šāda prakse vārtu vēršanas virziena izvēlē ir ļoti reti izplatīta. Taču gadījumos, kad ierosinātājs paredzējis šādi realizēt vārtu izbūvi, tiek prasīts saskaņojums ar blakus esošā nekustamā īpašuma īpašnieku. 

Ieteiktu vēlreiz griezties Daugavpils pilsētas būvvaldē, lai pārliecinātos, vai vārti tiešām izbūvēti likumīgi. It īpaši, ja nav kaimiņu saskaņojuma.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas