E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10946
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Atvaļinājumu piešķir kalendāro dienu vai nedēļu apmērā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. decembrī, 2016
Andris

Labdien! Darbā nav noteikts, ka atvaļinājums jāņem kalendārajās nedēļās, drīkst ņemt nepieciešamo dienu skaitu. Vēlējos precizēt, ja plānoju ņemt atvaļinājumu no 22. decembra līdz 2. janvārim, kurā datumā man jāatgriežas darbā? Par cik darba dienām un par cik kalendārajām dienām samazināsies uzkrātais atvaļinājums? Paldies!

A
atbild:
16. decembrī, 2016
Zaida Kalniņa
LV portāls

Atvaļinājuma piešķiršanas kārtību regulē Darba likuma 149. pants, kas paredz, ka viena no atvaļinājuma daļām kārtējā gadā, lai nodrošinātu darbinieka pilnvērtīgu atpūtu, nedrīkst būt īsāka par divām nepārtrauktām kalendāra nedēļām. Pārējā atvaļinājuma daļas izmantošana ir balstīta uz pušu vienošanos.

Parasti, piešķirot atvaļinājumu, darba devējs izdod rakstveida rīkojumu, kurā tiek norādīta atvaļinājuma pirmā un pēdējā diena. Tas novērš pārpratumus, un darbiniekam ir tiesības būt informētam par atvaļinājuma periodu.

Ja Jūs ar savu darba devēju vienojaties, ka atvaļinājumu izmantosiet no 22. decembra līdz 2. janvārim, neskaitot svētku dienas, tad Jūsu atvaļinājums pagarināsies par svētku dienu skaitu, proti, piecām kalendārajām dienām, un pēdējā atvaļinājuma diena būs 7. janvāris.

Tā kā atvaļinājumu nepiešķir darba dienās, bet gan kalendārajās dienās, tad Jūsu gadījumā tiek izmantotas 7 atvaļinājuma kalendārās dienas. Savukārt apmaksātas būs tās dienas, kad darbiniekam būtu bijis jāstrādā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas