E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10942
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Par veselības apdrošināšanas maksājumiem Vācijā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. decembrī, 2016
Guntis

Sveiki, kādu laiku biju strādājis Vācijā, bet tad uz 3 mēn. aizbraucu uz Latviju, tagad AOK veselības apdrošināšana vēlas, lai es maksāju par 3 mēn. 1800 eiro, kaut gan atrados LV un neskaitījos, ka dzīvoju vai strādāju Latvijā uz to momentu. Pastāv iespēja, lai man nav jāmaksā tā summa par tiem 3 mēn.?

A
atbild:
19. decembrī, 2016
Lidija Dārziņa
LV portāls

Sociālā apdrošināšana ir obligāta visiem Vācijas iedzīvotājiem. Turklāt nodarbinātajiem ir jāizvēlas atbilstošs veselības apdrošināšanas fonds. Darba devējs ir atbildīgs par nodarbināto reģistrāciju profesionālās veselības aģentūrā.

Noteikumiem par veselības apdrošināšanu jābūt izklāstītiem līgumā, piemēram, tajā var būt noteikts personas līdzdalības vai brīvprātīgais maksājums, ja darba ienākumi pārsniedz noteiktu apmēru. LV portāls nevar paskaidrot no citas valsts tiesību aktiem izrietošus lēmumus. Ja dokumentos par veselības apdrošināšanu nav pamatojuma šādam veselības apdrošināšanas maksājumam, ieteicams vērsties ar iesniegumu Vācijas iestādēs, lai saņemtu atbildi par to, kādas ir Jūsu likumīgās iespējas apstrīdēt AOK maksājumu.

Katrā valstī ir atšķirīgs sociālās apdrošināšanas regulējums un, kā Vācijā, - arī veselības apdrošināšanas nosacījumi.

Pamatprincipu izklāstu, arī galveno iestāžu kontaktinformāciju varat izlasīt Latvijas Nodarbinātības aģentūras mājaslapā informācijā par darba nosacījumiem un nodokļiem Vācijā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas