E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10939
Lasīšanai: 2 minūtes

Izmantotos atvaļinājumus reģistrē personāla uzskaites kartītē

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. decembrī, 2016
Irina

Labdien. Sāku strādāt 2006.g. martā, atvaļinājumu paņēmu novembrī (28 kalendāra dienas), 2007.g. biju atvaļinājumā jūlijā. Strādāju līdz šim brīdim. 2015.g. augustā atvaļinājumu piešķīra 10 darba dienas, šogad decembrī 12 darba dienas, paskaidrojot ar to, ka esmu izņēmusi atvaļinājumu gadu uz priekšu (avansā). Vēlos uzzināt, vai viss ir likumīgi?

A
atbild:
16. decembrī, 2016
Zaida Kalniņa
LV portāls

Jūsu situācijas apraksts par ikgadējā atvaļinājuma izmantošanu, sākot no 2006. gada, var būt nepilnīgs. Tāpēc Jums var ieteikt vērsties pie darba devēja un lūgt uzrādīt Jūsu personāla uzskaites kartīti, kurā ir atzīmēti visi izmantojamo atvaļinājumu periodi par katru gadu. Tāpat Jūs varat lūgt darba devējam ierakstus par piešķirtajiem atvaļinājumiem izskaidrot.

 Lai nodrošinātu darbinieka tiesības uz atpūtu, Darba likums paredz darbiniekam tiesības uz ikgadēju darba devēja apmaksātu četru kalendāro nedēļu atvaļinājumu, ievērojot darbinieka individuālā darba gada periodu (DL 149., 150. pants). Atvaļinājumu piešķir, pamatojoties uz pušu vienošanos  un/ vai  ievērojot sastādīto atvaļinājumu grafiku. Atvaļinājumu uzkrāšana nav pieļaujama, tāpat kā to kompensēšana naudā, izņemot situāciju, kad darba attiecības tiek pārtrauktas. Tad darba devējam ir jāizmaksā kompensācija par visu neizmantoto atvaļinājumu periodu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas