E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10900
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene

Likums neierobežo laulības ārvalstīs

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. decembrī, 2016
aivis

Sveiki! Esmu iepazinies ar sievieti, kas dzīvo ārpus Eiropas Savienības. Vienu vakaru sākām runāt, vai varētu būt kopā. Viņa piekrita. Esmu Latvijas pilsonis. Ja Latvijā šis process ir sarežģītāks, vai es varu slēgt laulību viņas valstī un varēšu braukt mājās? Protams, vēlētos to visu sakārtot savā valstī. Vai vīza un uzturēšanās atļauja neliks kādus šķēršļus tam un vai to atļauj likums bez visādām apiešanām?

A
atbild:
07. decembrī, 2016
Elīna Gulbe
LV portāls

Likums neliedz slēgt laulības ārvalstīs. Tomēr saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr. 131 "Iedzīvotāju reģistrā iekļauto ziņu aktualizēšanas kārtība" 33. punktu Latvijas pilsonim vai nepilsonim, kurš noslēdzis laulību ārvalstīs, jāiesniedz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē iesniegums ar lūgumu aktualizēt Iedzīvotāju reģistrā ziņas par laulības noslēgšanu. Ziņas jāiesniedz 30 dienu laikā pēc laulības reģistrācijas. Ja persona tuvākajā laikā neplāno doties uz Latviju, ziņas jāsniedz Latvijas diplomātiskajai un konsulārajai pārstāvniecībai ārvalstīs.

Turklāt ir valstis, kuru izsniegto laulības reģistrācijas apliecību būs nepieciešams legalizēt un apliecināt ar apostille, lai tā arī Latvijā iegūtu juridisko spēku un Latvijas iestādes to atzītu. Plašāk par to LV portāla skaidrojumā  “Ko der zināt, slēdzot laulības ārzemēs”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 48 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas