E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10882
Lasīšanai: 2 minūtes

Dalības izsolē apmaksa

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. decembrī, 2016
Iveta

Labdien. Man pieder nekustamais īpašums kopā ar brāli un tēva māsu. Brālis izšķīries. Par bērniem alimentus maksā uzturlīdzekļu fonds. Šajā gadā uzsāka administrators piedziņu par labu fondam. Tika rīkota izsole. Teikts, ka 20 dienu laikā jāpiesakās izsolei līdz tādam datumam plkst. 23.59. Mēs pieteicāmies 23.00. Mums atsūtīja visus rēķinus, kurus nomaksājām. Otrā dienā atnāca no administratora atteikums, jo nauda esot ienākusi otrā dienā. Vai mēs esam tiesīgi apstrīdēt izsoli, kura jau ir notikusi?

A
atbild:
14. decembrī, 2016

Apzinot vairākus maksātnespējas administratorus un sazinoties ar Maksātnespējas administrāciju, par Jūsu norādīto situāciju tika sniegts paskaidrojums, ka administrators šajā gadījumā ir rīkojies korekti. 

Praksē ir pieņemts, ka naudai ir jāienāk administratora kontā līdz pēdējai pieteikšanās dienai.

Teorētiski var iesniegt sūdzību saskaņā ar Civilprocesa likuma 617. panta pirmās daļas 1. punktu, kas nosaka, ka tiesa izsoli atzīst par spēkā neesošu, ja: kādam nepamatoti nav atļauts piedalīties izsolē vai nepareizi atraidīts kāds pārsolījums. Taču praktiski Jums labvēlīgs rezultāts, visticamāk, nebūs iespējams.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas