E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1088
Lasīšanai: 2 minūtes

Pilnvaras noformēšana bērna ceļošanai

Publicēts pirms 12 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. aprīlī, 2012
Inese Trumekalne

Labdien! Vēlos palaist savu bērnu kopā ar manu māsu ceļot uz ārzemēm. Man ir jāuzraksta pilnvara uz māsas, bet es varu to izdarīt bāriņtiesā vai man jāgriežas pie notāra.Un cik tas varētu maksāt? Vai bērna tēvam arī jādod piekrišana, jo mēs nedzīvojam kopā un bērns skaitās manā aizbildniecībā?

A
atbild:
10. aprīlī, 2012
Zanda Lielbārde
LV portāls

Pamatojoties uz MK noteiktumiem Nr. 721, ceļojot uz Šengenas zonas valstīm, bērnam vajadzīga tikai ceļošanai derīga pase. Ja bērns ar citu personu (ne vecākiem) ceļo ārpus Šengenas zonas valstīm, tad vajadzīga arī pilnvara http://www.likumi.lv/doc.php?id=214902.

Pēc Valsts robežsardzes sniegtās informācijas, visiem bērniem neatkarīgi no viņu valstiskās piederības, šķērsojot ārējo un iekšējo robežu, ieceļojot Latvijā vai izceļojot no tās, obligāti līdzi ir jābūt derīgam ceļošanas dokumentam - pasei. Citi dokumenti papildus iepriekšminētajiem nav nepieciešami. Tas neizslēdz iespēju, ka, ja Valsts robežsardzes amatpersonām, veicot savas kompetences ietvaros personu pārbaudes valsts teritorijā (t.sk. lidostas teritorijā), rodas aizdomas par bērna pretlikumīgu izvešanu no valsts, personai, kas pavada bērnu, var tikt pieprasīts uzrādīt dokumentus vai sniegt informāciju, kas apliecina bērna saikni ar pavadošo personu vai to, ka bērns netiek izvests no valsts pret savu gribu vai viņa vecāku vai aizbildņu gribu. Tas pats attiecas uz gadījumiem, ja bērns ceļo viens pats.

Sīkāku informāciju skatiet Valsts robežsardzes mājaslapā http://www.rs.gov.lv/index.php?id=1010&sa=&top=1010&doc=4652.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 43 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas