E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10870
Lasīšanai: 3 minūtes

Nepieciešama atbilstoša profesionālā izglītība

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
28. novembrī, 2016
Anita Biruma

Esmu izlēmusi iegūt nekustamā īpašuma apsaimniekošanas sertifikātu, tikai nevaru atrast, kur to var izdarīt? Kura mācību iestāde organizē šāda veida kursus? Paldies.

A
atbild:
16. decembrī, 2016
Laura Studente
LV portālam

Lai pārvaldītu nekustamo īpašumu, nepieciešama atbilstoša profesionālā izglītība.

Atbilstoši Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma 13. pantam persona ir tiesīga veikt pārvaldīšanas uzdevumu daudzdzīvokļu mājā, ja tā ieguvusi dzīvojamo māju pārvaldīšanai nepieciešamo profesionālo izglītību un vismaz ceturto profesionālās kvalifikācijas līmeni apliecinošu dokumentu.

Ja pārvaldnieks ir juridiskā persona, dzīvojamo māju pārvaldīšanai nepieciešamo profesionālo izglītību un vismaz ceturto profesionālās kvalifikācijas līmeni apliecinošs dokuments nepieciešams tam juridiskās personas darbiniekam, kurš veic pārvaldīšanas līgumā uzdoto pārvaldīšanas uzdevumu attiecīgajā mājā.

Profesionālo kvalifikāciju apliecinošs dokuments nav nepieciešams viendzīvokļa mājas pārvaldītājam, kā arī gadījumos, kad daudzdzīvokļu mājas kopējā platība ir mazāka par 1500 kvadrātmetriem un to pārvalda:

1) pats dzīvojamās mājas īpašnieks;

2) dzīvojamās mājas īpašnieks, kuru pilnvarojuši veikt pārvaldīšanas darbības citi dzīvojamās mājas īpašnieki uz Civillikumā noteiktajā kārtībā savstarpēji noslēgta līguma pamata;

3) dzīvojamās mājas īpašnieku veidota dzīvojamās mājas pārvaldīšanas sabiedrība vai biedrība.

Informāciju par to, kur var iegūt atbilstošu profesionālo izglītību, var atrast Nacionālajā izglītības iespēju datubāzē niid.lv. Piemēram, Rīgas Tehniskās universitātes Inženierekonomikas un vadības fakultāte piedāvā iegūt profesionālo kvalifikāciju namu pārvaldnieks. Vairāk informācijas par augstākās izglītības iestādēm, kas piedāvā apgūt šo kvalifikāciju, šeit.

Konsultācijas par mājas pārvaldīšanu var saņemt profesionālajās nevalstiskajās organizācijās - Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijā (LNPAA) un Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijā (LNĪPA).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 56 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas