E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10865
Lasīšanai: 2 minūtes

Piemaksu noteikšanas principi

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. novembrī, 2016
Tatjana

Sveicināti. Strādāju ilgstošās sociālās rehabilitācijas nodaļā, kas ir 2 stāvos. Vienā stāvā ir 50 klienti, un otrā stāvā ir 50 klienti. Pa dienu strādājam 3 aprūpētāji katrā stāvā, uz nakti paliek 2 aprūpētāji katrā stāvā. Bieži gadās, ka kāds kolēģis ir saslimis un nav ieradies darbā. Ja neviens viņu neaizstāj un strādā pa dienu 2 aprūpētāji, tad viņiem maksā piemaksu - 1. stāvā piemaksa ir 20%, bet otrajā stāvā piemaksa ir 30%. Skaidrojot, ka it kā 2. stāvā esot "smagāki" klienti. Darba pienākumi abos stāvos ir vienādi. Vai piemaksas ir sadalītas pareizi?

A
atbild:
14. decembrī, 2016
Valsts darba inspekcija
Zaiga Strode, Darba tiesību nodaļas vadošā juriskonsulte

Lai sniegtu atbildi uz Jūsu pirmo jautājumu, nepieciešama precīzāka informācija. Vispārējais regulējums neparedz piemaksas apmēru par papildu darba veikšanu konstantā summā vai procentuālā izteiksmē no darbinieka dienas vai stundas darba algas (skat. Darba likuma 65. pantu). Piemaksu nosaka, pusēm vienojoties.

Jūsu aprakstītajā situācijā pastāv varbūtība, ka jautājumi par piemaksām ir regulēti iestādes iekšējā normatīvajā aktā, saskaņā ar kuru piemaksas apmērs atkarīgs no veicamajiem papildu darba pienākumiem, to saturu u.c. apstākļiem. Tādējādi Jums var ieteikt vērsties pie vadītāja un lūgt sniegt pamatojumu piemaksu noteikšanai, kā arī iepazīstināt ar dokumentu, kurā šis jautājums ir atrunāts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas