E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10859
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Kad nav jāmaksā IIN no pārdošanas ienākuma

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. novembrī, 2016
Lila

Vēlos pārdot dzīvokli, kurš manā īpašumā un arī mana deklarētā dzīvesvieta ilgāk par 60 mēnešiem, bet man īpašumā ir vēl viens dzīvoklis, kurš pirkts kredītā, un vēl tiek maksāts kredīts. Kāds IIN būs jāmaksā?

A
atbild:
29. novembrī, 2016
Lidija Dārziņa
LV portāls

Vispārējā gadījumā ienākums no nekustamā īpašuma atsavināšanas ir apliekams ar iedzīvotāju ienākuma nodokli. Ienākumu nosaka, no īpašuma atsavināšanas cenas atņemot iegādes vērtību un īpašumā veikto ieguldījumu vērtību tā turēšanas laikā. Iedzīvotāju ienākuma nodokļa likme ir 15%.

Nodoklis no pārdošanas ienākuma nav jāmaksā, ja pārdotais īpašums ir bijis īpašumā (no dienas, kad tas reģistrēts zemesgrāmatā) ilgāk par 60 mēnešiem un vismaz 12 mēnešus pēc kārtas (šo 60 mēnešu periodā) līdz pārdošanas līguma noslēgšanas dienai ir fiziskās personas deklarētā dzīvesvieta, kas nav deklarēta kā papildu adrese.

Tātad, ja pārdodat dzīvokli, kas reģistrēts zemesgrāmatā ilgāk par 5 gadiem un esat noteiktu laiku tajā deklarēta, nodoklis nebūs jāmaksā. Šo nodokļa atbrīvojuma gadījumu neietekmē tas, ja Jums  ir vēl kāds īpašums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas