E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10833
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Ievešana valdījumā ir jāizsaka rakstveidā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. novembrī, 2016
Oļegs

Labdien! Iegādājos nekustamo īpašumu izsolē, dzīvokli. Visu nomaksāju. Zinu, ka tur dzīvo bijušā īpašnieka šķirtenis, kurš diez vai labprātīgi pametīs telpas. Kā man rīkoties? Cik ilgi tiesu izpildītājs gatavo pieteikumu tiesai? Kurā brīdī jāpiesaka ievešana valdījumā un kam tas jāpiesaka? Cik ilgu laika posmu viss tas aizņem? Paldies.

A
atbild:
28. novembrī, 2016

Praksē tad, kad noslēdzas izsole, tiesu izpildītājs ieguvējam parasti jautā, vai ievešana nekustamā īpašuma valdījumā būs nepieciešama. Sekojoši apmēram 4-5 dienu laikā tiek sagatavots pieteikums Zemesgrāmatai par izsoles akta apstiprināšanu un īpašuma tiesību nostiprināšanu uz jaunā ieguvēja vārda, ja ir izteikts lūgums arī par jaunā īpašnieka ievešanu valdījumā. Vērsieties pie tiesu izpildītāja, lai noskaidrotu, vai dokumenti ir jau nosūtīti izskatīšanai tiesā.

Ja uzskatāt, ka ievešana valdījumā būs nepieciešama, Jums ir to rakstveidā  jālūdz tiesu izpildītājam vai, gadījumā, ja dokumenti ir jau iesniegti  Zemesgrāmatu tiesnesim izskatīšanai, tad pieteikums jāadresē Zemesgrāmatai.

Sekojoši Jūs saņemsiet tiesas izpildu rakstu par ievešanu nekustamā īpašuma valdījumā.  Ar to jāvēršas pie tiesu izpildītāja, kas uzsāks ar ievešanu nekustamā īpašuma valdījumā likumā saistītās piespiedu izpildes darbības.

No izsoles noslēgšanās dienas ar izsoles akta apstiprināšanu tiesā un ievešanu valdījumā viss process kopā var aizņemt līdz pat 2-3 mēnešiem.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas