E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10810
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Piemaksas pienākas visiem pedagogiem speciālās izglītības iestādēs

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. novembrī, 2016
skolotāja

Kam ir augstāka prioritāte - MK noteikumiem Nr. 445 “Pedagogu darba samaksas noteikumi”, pašvaldības izstrādātajiem noteikumiem vai skolas direktora izstrādātajiem noteikumiem? Jautājums ir par piemaksām no valsts budžeta finansēto izglītības iestāžu pedagogiem, kas piedalās MK noteikumu Nr. 445 4. pielikumā uzskaitīto un neuzskaitīto izglītības programmu īstenošanā (speciālās pamatskolas var izstrādāt, licencēt un realizēt ļoti dažādas un atšķirīgas profesionālās pamatizglītības programmas jauniešiem ar speciālām vajadzībām).

A
atbild:
23. novembrī, 2016
Laura Studente
LV portālam

Augstāka prioritāte ir MK noteikumiem Nr. 445 „Pedagogu darba samaksas noteikumi”. Kā iepriekš LV portālam ir norādījusi Izglītības un zinātnes ministrija, tad MK noteikumu Nr. 445 “Pedagogu darba samaksas noteikumi” 4. pielikuma tabulas 1. punktā teikts, ka piemaksas pienākas par darbu īpašos apstākļos no valsts budžeta finansēto izglītības iestāžu pedagogiem.

Ņemot vērā to, ka mācību priekšmetu, profesionālo mācību priekšmetu, interešu izglītības un internāta skolotāji ir speciālo izglītības iestāžu pedagogi, kas piedalās izglītības programmu īstenošanā, attiecīgās piemaksas ir attiecināmas uz visiem pedagogiem.

Pielikumā nav uzskaitīti visi programmu kodi, jo izglītības iestādes var izstrādāt un licencēt ļoti dažādas un atšķirīgas šī tipa programmas. Līdz ar to, veidojot uzskaitījumu, vienmēr kāda var palikt ārpus.

Tātad gan pašvaldībai, gan skolai jāņem vērā, ka piemaksas pienākas visiem pedagogiem speciālās izglītības iestādēs un speciālajās klasēs.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas