E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10751
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Uzņemšana dzīvokļu rindā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. novembrī, 2016
Valentīna

Likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" (turpmāk - Likums) 7. panta piektajā daļā un Domes saistošos noteikumos "Par pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" (turpmāk - Saistošie noteikumi) tika atrunātas situācijas par atteikumu atzīt personu par tiesīgu saņemt Likuma 3. panta 1. punktā minēto palīdzību… (t.sk. 22.1. piecus gadus no brīža, kad persona ir pasliktinājusi dzīves apstākļus, apmainot dzīvojamo telpu pret mazāku; 22.2. piecus gadus no brīža, kad personas īrētās dzīvojamās telpas īres līgums ticis izbeigts sakarā ar dzīvojamās telpas vai mājas bojāšanu vai citādu dzīvojamās telpas lietošanas noteikumu pārkāpumu…). Protams, nav atrunātas dažādas situācijas, bet visu laiku katra situācija bija izvērtēta un pieņemts attiecīgais lēmums: uzņemt uzskaitē vai attiek… Uz šo dienu izveidojās situācija, kad nepieciešama Jūsu palīdzība. Divistabu dzīvoklī kā ģimenes locekļi dzīvo: vīrs, sieva un 2 pilngadīgie dēli: 1- šķirts (Persona), 2- 2.gr. invalīds. Dzīvojamās telpas īres līgums tika noslēgts ar Personu, bet pārējie ir ģimenes locekļi. Saistošo noteikumu 6.1.p. nosaka: pilsētas iedzīvotājiem, kuri nepārtraukti pēdējo desmit gadu laikā ir deklarējuši savu pamatdzīves vietu Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā un kuri īrē vai lieto tādu dzīvojamo telpu, ka vienā istabā jādzīvo dažāda dzimuma personām (izņemot laulātos), kas vecākas par deviņiem gadiem, ja turklāt tās ir...). Sakiet, lūdzu, vai pašvaldībai ir par pienākumu uzņemt uzskaitē: 1) Personas brāli, kuram noteikta invaliditāte, ņemot vērā - …un kuri īrē vai lieto tādu dzīvojamo telpu, ka vienā istabā jādzīvo dažāda dzimuma personām (izņemot laulātos), kas vecākas par deviņiem gadiem… (it kā vienā istabā - sieva un vīrs; un otrā - brāļi)? 2) Ja Personas brālis - invalīds ar savu rīcību - izbeigs dzīvojamās telpas īres tiesiskās attiecības un deklarēs savu dzīvesvietu cita adresē, vai tad tiks uzskatīts, ka viņš pats ir pasliktinājis dzīves apstākļus, ņemot vērā Saistošos noteikumus 22.1. vai 22.2. p.?

A
atbild:
21. novembrī, 2016
Una Medne
juriste

Pašvaldībai ir jāuzņem Personas brālis invalīds uzskaitē, tieši balstoties uz Daugavpils pilsētas domes saistošiem noteikumiem Nr. 31 Par Daugavpils pilsētas pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā (turpmāk tekstā – Noteikumi Nr. 31) 6. punkta 6.1. daļas 6.1.2. apakšpunktu ar noteikumu, ja Personas brālis invalīds ir darbnespējīgs Noteikumu Nr. 31 izpratnē.

Noteikumos Nr. 31 6.1. daļā noteiktais ierobežojums, ka vienā istabā jādzīvo dažāda dzimuma pārstāvjiem, neattiecas uz vienas ģimenes locekļiem. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas