E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10597
Lasīšanai: 2 minūtes

Parādniekam par situāciju tiesu izpildītājs ir jāinformē

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. oktobrī, 2016
Aigars Kuzņecovs

Vai parādu piedzinējs var dot rīkojumu bankai bloķēt manu bankas kontu, ja esmu palicis bez darba un bloķētajā kontā man pašlaik tiek ieskaitīts bezdarbnieka pabalsts. Parādu, kurš man izveidojās jau "treknajos gados" patēriņa kredītu dēļ līdz šim man ieturēja no darba algas. Bezdarbnieka pabalsts man ir zem valstī noteiktās minimālās darba algas, un no pabalsta vēl pārskaitu uzturlīdzekļus, ko tagad nevaru veikt dēļ bloķētā bankas konta.

A
atbild:
26. oktobrī, 2016
Zaida Kalniņa
LV portāls

Jā, protams, šāda situācija ir iespējama un ir likumīga. To paredz Civilprocesa likuma 599. panta trešā daļa.

Tiesu izpildītājs, kas ir saņēmis tiesas nolēmumu un uzsāk parāda piedziņu, neredz konkrētā cilvēka bankas kontu, kāda nauda tajā tiek ieskaitīta, nezina neko par viņa veselības vai sociālo stāvokli, ģimenes apstākļiem u.tml. Atbilstoši likumam tiesu izpildītājs dod rīkojumu bankai un darba devējam par ieturējumu veikšanu. To, no kā veicami ieturējumi, nosaka kreditors.

Jums var ieteikt nekavējoties sazināties ar tiesu izpildītāju. Tas nozīmē tikties viņa birojā klātienē un informēt, ka bankas kontā tiek ieskaitīts bezdarbnieka pabalsts. Līdzi ir ņemama bankas apliecināta konta izdruka. Saņemot šo informāciju, tiesu izpildītājs kontu, visticamāk, lūgs bankai atbloķēt.

Vienlīdz der zināt, ka arī bloķēta konta gadījumā Jūs savai naudai varat piekļūt minimālā apmērā (līdz 370 eiro), izņemot to bankā klātienē vienu reizi mēnesī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas