E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10596
Lasīšanai: 2 minūtes
1
3
1
3

Jāvēršas pie izvēlēta sertificēta vērtētāja, kurš veiks novērtēšanu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. oktobrī, 2016
Anne

Manam tēvam piederēja zemnieku saimniecība, pēc viņa nāves jāsadala mantojums, notārs prasa zemnieku saimniecības novērtējumu. Sakiet, lūdzu, kas jāvērtē un kāds ir vērtējuma process, ja zemnieku saimniecībā nekad nav notikusi saimnieciskā darbība, bet pieder tikai dzīvojamās mājas bez zemes, kuras tika iegādātas darījuma rezultātā 1999. gadā. Kāda vērtība būs šīm dzīvojamām mājām mantojuma lietai? Paldies.

A
atbild:
16. novembrī, 2016
Latvijas Notariāts
Anta Maldupe-Krūmiņa, zvērināta notāre

Šajā mantojuma lietā notārs Jums pamatoti prasa zemnieku saimniecības novērtējumu, jo saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr. 618 “Noteikumi par mantojuma reģistra un mantojuma lietu vešanu” 34. pantu, ja mantojamās mantas sastāvā ir zemnieku saimniecība, attiecīgo uzņēmumu novērtē sertificēts vērtētājs un novērtējumu pievieno mantojuma lietai. Tātad Jums jāvēršas pie Jūsu izvēlēta sertificēta vērtētāja, kurš veiks šo novērtēšanu.

Minēto noteikumu 35. punkts nosaka, ka gadījumā, ja mantiniekus neapmierina novērtējums, kas veikts saskaņā ar šo noteikumu 34. punktu, mantojuma lietai var pievienot arī mantinieku noteiktu mantojamās mantas novērtējumu. Par mantojamās mantas vērtību uzskata mantojuma lietā iesniegto augstāko novērtējumu.

Lai saņemtu sertificētu vērtētāju kontaktinformāciju, iesaku Jums vērsties Latvijas Īpašumu vērtētāju asociācijā (adrese: Elizabetes iela 65-7, Rīga, LV-1050; tālrunis/fakss +371 67288844, mob. tālr. +371 26542892).

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas