E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10581
Lasīšanai: 2 minūtes

Dzīvokļa īpašnieka rīcība ar trešās personas mantām

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. oktobrī, 2016
Rita

Labdien! Sakiet, lūdzu, ko man darīt? Lieta ir tāda: iegādājos dzīvokli. Kādu laiku ļāvu iepriekšējā īpašnieka radiniecei dzīvot savā dzīvoklī. Izrādījās, ka komunālos maksājumus viņa nav veikusi un ir izveidojies parāds. Pati ir aizbraukusi (aizbēgusi) no valsts un manā dzīvoklī ir atstājusi savas mēbeles un mantas. Nezinu, ko darīt ar tām. Varbūt varat ieteikt, ko likuma ietvaros es varu darīt? Paldies.

A
atbild:
19. oktobrī, 2016
Una Medne
juriste

Ja dzīvokļa pirkuma līgumā, kad iegādājāties dzīvokli, nav bijusi atruna, ka Jūs to uzreiz neiegūstat valdījumā, jo dzīvoklī kādu periodu dzīvos trešā persona, kas attiecīgi veiks arī komunālos maksājumus, tad visa atbildība par komunālo rēķinu apmaksu pakalpojumu sniedzējiem gulstas uz dzīvokļa īpašnieku.

Ja Jums ar iepriekšējā īpašnieka radinieci bija noslēgts īres līgums, tad Jums, lai veiktu naudas līdzekļu piedziņu par nesamaksātajiem komunālajiem pakalpojumiem, ir jāveic likumā “Par dzīvojamo telpu īri” noteiktās darbības.

Attiecībā uz mēbelēm Jums var ieteikt primāri vadīties no pirkuma līguma, ko slēdzāt, kad iegādājāties dzīvokli, tur ir jābūt atrunātam, kā tiek pieņemts–nodots dzīvoklis, kas tajā paliek/ nepaliek, kā arī pats dzīvokļa pieņemšanas–nodošanas akts, kurā tiek konstatēts, kas dzīvoklī atradās pārņemšanas brīdī.

Ja pirkuma līgumā nebija nekādas norādes, ka tajā kaut kas paliek, tad faktiski var uzskatīt, ka Jūsu dzīvoklī ir trešās personas mantas, ar kurām Jūs varat rīkoties pēc saviem ieskatiem – lietot pati, nodot glabāšanā, utilizēt, realizēt utt.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas