E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10569
Lasīšanai: 4 minūtes
1
5
1
5

Piemaksas par profesionālām programmām internātpamatskolā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. oktobrī, 2016
Ilze

Vēlreiz par speciālajās internātpamatskolās strādājošo pedagogu amata algu un piemaksu aprēķināšanas kārtību no 2016. gada 1. septembra. Stājoties spēkā jaunajiem MK noteikumiem Nr. 445 “Pedagogu darba samaksas noteikumi” un Nr.477 "Speciālās izglītības iestāžu, internātskolu un vispārējās izglītības iestāžu speciālās izglītības klašu (grupu) finansēšanas kārtība", Latvijas speciālo internātpamatskolu direktori atšķirīgi skaidro šos MK noteikumus. Iepazīstoties ar portālā lvportals.lv ievietoto jautājumu/atbildi Nr.10503 "Piemaksa par darbu īpašos apstākļos" (par speciālajās internātpamatskolās realizēto speciālās profesionālās pamatizglītības skolotāju darba samaksas aprēķinu), gribu piekrist komentāra autorei: "Cien. Laura. MK noteikumu Nr. 445 “Pedagogu darba samaksas noteikumi” - 4. pielikuma tabulā 1. punktā ir uzskaitītas speciālās pamatizglītības programmas (speciālo pamatizglītības programmu kodi 21015811, 21015821 u.tml.), bet nav uzskaitītas profesionālās pamatizglītības programmas (kvalifikācija „Galdnieka palīgs”, „Grāmatu labotājs”, „Mājkalpotājs”, „Pavāra palīgs”, „Remontstrādnieks” - programmu kodi 22545011, 22814011, 22811021 u.tml.), ko speciālajās internātpamatskolās apgūst bijušie speciālās pamatizglītības programmu audzēkņi." Ja iespējams, lūdzam vēlreiz IZM vai LIZDA juristiem atbildēt uz Nr.10503 jautājumu, ievērojot minētās atšķirības programmu kodos: "Par darba samaksas aprēķināšanas kārtību pedagogiem, kas speciālajās internātpamatskolās māca izglītojamos ar speciālām vajadzībām, kuri apgūst profesionālās pamatizglītības programmas atbilstoši izglītojamo veselības stāvoklim, spējām un attīstības līmenim. 1) Vai minētie speciālo internātpamatskolu pedagogi (mācību priekšmetu, profesionālo mācību priekšmetu, interešu izglītības, internāta un dienesta viesnīcas skolotāji) var pretendēt uz piemaksu par darbu īpašos apstākļos? MK 2016. gada 5. jūlija noteikumu Nr. 445 “Pedagogu darba samaksas noteikumi” 4. pielikumā nav norādītas šīs izglītības programmas, bet izglītojamie ir tie paši jaunieši ar speciālām vajadzībām, kuri iepriekšējā mācību gadā ieguva pamatizglītību šajā vai radniecīgā speciālā internātpamatskolā un tagad apgūst darba iemaņas? 2) Vai minētie speciālo internātpamatskolu profesionālo mācību priekšmetu skolotāji, ja viņiem nepienākas piemaksa par darbu īpašos apstākļos, var pretendēt uz piemaksu, kas tiek piešķirta profesionālās izglītības iestādes profesionālo mācību priekšmetu skolotājiem?"

A
atbild:
20. oktobrī, 2016
Izglītības un zinātnes ministrija
Inta Bērziņa, Komunikācijas un dokumentu pārvaldības nodaļas konsultante

MK 2016. gada 5. jūlija  noteikumu Nr. 445 “Pedagogu darba samaksas noteikumi” 4. pielikuma tabulas 1. punktā teikts:

1.

Pedagogiem speciālās izglītības iestādēs un speciālajās klasēs, kas paredzētas izglītojamiem

Ņemot vērā to, ka mācību priekšmetu, profesionālo mācību priekšmetu, interešu izglītības un internāta skolotāji ir speciālo izglītības iestāžu pedagogi, kas piedalās izglītības programmu īstenošanā, attiecīgās piemaksas ir attiecināmas uz visiem pedagogiem.

Kā iepriekš, tā arī tagad nav uzskaitīti profesionālās pamatizglītības programmu kodi, jo izglītības iestādes var izstrādāt un licencēt ļoti dažādas un atšķirīgas šī tipa programmas. Līdz ar to, veidojot uzskaitījumu, vienmēr kāda var palikt ārpus.

Savukārt MK noteikumu Nr. 445 23. punkts, kurā noteiktas piemaksas profesionālo mācību priekšmetu skolotājiem, attiecas tikai uz profesionālās izglītības iestāžu profesionālo mācību priekšmetu skolotājiem.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas