E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10551
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Par individuālo komersantu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. oktobrī, 2016
Elza

Labdien. Pirms vairākiem gadiem izveidots IKomersants, kurš nekad nav atvērts un nekad nav darbojies. Kas jāpilda un kas jāmaksā tādam IK?

A
atbild:
17. oktobrī, 2016
Lidija Dārziņa
LV portāls

No Jūsu jautātā nav saprotams, ko vēlaties darīt – sākt veikt saimniecisko darbību, likvidēt individuālo komersantu vai arī saglabāt reģistrēto IK, neko nedarot.

Ja individuālais komersants izveidots, taču neveic saimniecisko darbību, tik un tā katru gadu Valsts ieņēmumu dienestā ir jāiesniedz gada ienākumu deklarācija līdz pēctaksācijas gada 1. jūnijam.

Jebkuram uzņēmējam neatkarīgi no izvēlētās uzņēmējdarbības formas sadarbība ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) ir jāveic, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS). Tajā iesniedz nodokļu deklarācijas un pārskatus. EDS var pieslēgties, izmantojot www.latvija.lv autentificēšanās iespējas – internetbanku vai elektronisko identifikācijas karti (eID). EDS nodokļu maksātājam ir iespēja uzdot jautājumu VID par savu konkrēto situāciju.

Ja saimnieciskā darbība netiek veikta, par gadu jāmaksā minimālais nodoklis 50 EUR apmērā.

Savukārt, lai likvidētu IK, Uzņēmumu reģistrā ir jāiesniedz pieteikums (14. veidlapa) un kvīts par valsts nodevas 14,23 eiro apmērā samaksu. Ar informāciju par komersantu un uzņēmumu likvidāciju var iepazīties Uzņēmumu reģistra mājaslapā sadaļā UR reģistri.

Informāciju par nodokļiem varat uzzināt Valsts ieņēmumu dienestā. Saziņas iespējas VID mājaslapā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas