E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10548
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Darba meklētāja CV internetā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. oktobrī, 2016
Jāzeps Petraitis

Jautājums. Kur dabūt informāciju par savu darba stāžu, kuru var iesniegt citas valsts informācijas (CV - Lebenslaut, fur die alle zeit) elektroniskai pieejai, kā apvienotai Eiropas Savienības datu bāzei, domāju, ka tādai iespējai jābūt (Tikai nezinu elektronisko adresi, lai iesniegtu (Deuschlan Arbeitsamt - Stad Bruchal.)). Vai ir iespējams Word text formātā nosūtīt manu darba stāstu uz e-pastu? Paldies.

A
atbild:
27. oktobrī, 2016
Lidija Dārziņa
LV portāls

Pirmām kārtām - katram cilvēkam pašam jāzina vai jāuzzina informācija par savu darba stāžu. Attiecīgi, ja raksta savu CV – norāda izglītību, darba pieredzi (darbavietas), prasmes utt. Ja kāds dzīves periods ir aizmirsies, tad darbavietas var apskatīties portālā „Latvija.lv” e-pakalpojumos: Informācija par reģistrēto darba stāžu (līdz 1996. gadam) un Informācija par sociālās apdrošināšanas iemaksām un apdrošināšanas periodiem. Neviens cits šai informācijai piekļūt nevar, tikai pati persona, jo tie ir privāti dati. Tāpēc jau, lai uzzinātu šo informāciju, cilvēkam ir sevi jāidentificē, autentificējoties, piemēram, caur internetbanku. Senāki dati, ja nav darba grāmatiņas, meklējami arhīvos.

Ievietot savu CV var Eiropas darba mobilitātes portālā EURES. Portālā paskaidrots, ka te darbiniekus var meklēt darba devēji no visas Eiropas.

Jūsu norādītie nosaukumi liecina, ka esat interesējies (vai vēlaties atrast) par darbu Vācijā. „Bundesagentur für Arbeit” vietnē ir norādītas iespējas izveidot savu darba meklētāja kontu. Apmeklējot jebkuru vietni, tā ir jāizpēta rūpīgi.

Darba meklētājs savu CV var ievietot arī Latvijas specializētajos šāda pakalpojuma portālos. CV-Online portālā (http://www.cv.lv) varat izlasīt informāciju par darbinieku meklēšanu ārvalstīs un iespējām. Tātad – tās ir iespējas arī darba meklētājiem. Lai ievietotu savu CV, nepieciešams reģistrēties.

CV-Online klientu atbalsta speciālists Kaspars Dubults pastāstīja, ka datubāzē var ievietot savu iepriekš sagatavoto CV failu jebkurā valodā vai arī izveidot CV piedāvātajā formā, kas ir atbilstoša visām šāda dokumenta prasībām un kritērijiem. CV-Online datubāzi izmanto ne tikai Latvijas, Lietuvas un Igaunijas darba devēji, bet arī daudzu citu valstu darba devēji. Portālā varat atrast arī ES valstu darba un darbinieku meklēšanas interneta vietnes. Darba meklētājam reģistrēšanās CV-Online datubāzē ir bez maksas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas