E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10537
Lasīšanai: 2 minūtes

Invaliditātes pabalstu neierobežo vecāku tiesības uz pabalstiem

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. oktobrī, 2016
Irisa

Labdien! Šobrīd ir 2. grupas invaliditāte ar pārskatīšanas termiņu pēc gada. Kas notiek ar invaliditātes pabalstu, ja ir iestājusies grūtniecība un pasaulei pieteikts bērniņš (jautājums adresēts šādā formā, jo DEAK piešķir invaliditāti, pamatojoties uz personīgo anketu par veselības stāvokli un ģimenes ārsta rezumējumu). Paldies, ka uzklausījāt!

A
atbild:
27. oktobrī, 2016
Lidija Dārziņa
LV portāls

Sociālā nodrošinājuma maksājums, kas piešķirts sakarā ar invaliditāti, netiek ne atņemts, ne pārskatīts, ja invaliditātes periodā iestājusies grūtniecība un piedzimst bērniņš. Vecākiem saistībā ar bērna piedzimšanu valsts maksā vairākus pabalstus. Tiesības uz bērnu pabastiem neierobežo tas, ka māmiņa saņem invaiditātes pabalstu. Tas, kādi pabalsti pienākas ģimenei saistībā ar bērna piedzimšanu, Jums jānoskaidro Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā.

Tuvojoties noteiktā invaliditātes termiņa beigām, Veselības un darbspēju ekspertīzes valsts komisijai jāiesniedz dokumenti atkārtotai ekspertīzei. Atkārtotu invaliditātes ekspertīzi veic, ja beidzies invaliditātes termiņš vai ja būtiski mainījies cilvēka veselības stāvoklis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 60 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas