E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10531
Lasīšanai: 2 minūtes

Pašvaldībai informācija jāsniedz saprātīgā termiņā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. oktobrī, 2016
Ivo

Cik dienu laikā privātpersonai ir jāatbild uz pašvaldības vēstuli vai iesniegumu? Prasība vēstulē ir minētas divas dienas...uzskatu, ka tas nav normāli.

A
atbild:
11. oktobrī, 2016
Una Medne
juriste

Latvijas normatīvajos aktos nav norādīti konkrēti termiņi, kādos  fiziskai personai būtu jāsniedz atbildes vai jāizklāsta valsts vai pašvaldības pieprasītā informācija.

Valsts un pašvaldības institūcijai jāievēro vienlīdzības princips, kāds ir tām dots saskaņā ar normatīviem un kādu tā īsteno pret fizisko vai juridisko personu. Valsts un pašvaldības institūcijas saskaņā ar Iesniegumu likuma 5. pantu atbildi pēc būtības sniedz saprātīgā termiņā (..), bet ne vēlāk kā viena mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas.

Līdz ar to arī Jums jābūt līdzvērtīgām tiesībām uz atbildes sniegšanas termiņu. Proti, pašvaldības institūcijai ir jāvadās no saprātīguma principa, ko nosaka administratīvais process. Tas nozīmē, ka pašvaldībai, nosakot atbilžu sniegšanas termiņu, ir jāvadās no tā, vai konkrētā persona to varēs sniegt saprātīgā termiņā, kas konkrētajā gadījumā norādīts kā divas dienas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas