E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10521
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ja skolā nenotiek mācību stundas

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. oktobrī, 2016
Вика

Labdien! Man 2 bērni mācās skolā. Pirmajā nedēļā viss OK, notika visas stundas. Tad viena skolotāja aizgāja projām. Aizvieto citu priekšmetu skolotāja, notiek citas stundas, nemāca, ko paredz programma. Šodien direktore teica, ka skolotāju nevar atrast. Skolai maz naudas, citas skolas maksā vairāk. Ir vakance, neviens nepiesakās. Stundas notiek, bērni tiek pieskatīti. Cik ilgi drīkst nenotikt stundas?

A
atbild:
14. oktobrī, 2016
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, Licencēšanas un reģistru departamenta vecākā eksperte

Izglītības iestādes pienākums ir nodrošināt licencētās izglītības programmas mācību priekšmetu stundu īstenošanu pilnā apjomā, un par to ir atbildīgs izglītības iestādes vadītājs. Tas nozīmē, ka mācību stundas nedrīkst nenotikt. Ja pedagogs ir saslimis, atrodas atvaļinājumā vai pārtraucis darba attiecības ar skolu, viņa mācību priekšmetu stundas jāīsteno pedagogam aizvietotājam.

Laikā, kamēr tiek meklēts pedagogs vai pedagogs aizvietotājs, skolēni var apgūt citus programmā ietvertos mācību priekšmetus. Tomēr, kā jau minēts, semestra griezumā izglītības programma jāīsteno pilnā apjomā un jāsaņem vērtējums visos mācību priekšmetos.

Situācijā, kad mācību priekšmeta stundas ilgstoši nenotiek un skolas vadība nav nodrošinājusi pedagogu aizvietotāju, netiek ievērots Vispārējās izglītības likumā noteiktais par vispārējās izglītības programmas īstenošanu atbilstoši licencei.

Ja vecāki uzskata, ka skolas vadība ilgstoši nespēj nokomplektēt pilnu pedagogu sastāvu izglītības programmas īstenošanai, Izglītības kvalitātes valsts dienests aicina skolēnu vecākus vērsties pie skolas dibinātāja (visbiežāk tā ir pašvaldība).

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas