E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10512
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Īpašnieks var reģistrēt firmu savā dzīvesvietā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. oktobrī, 2016
Aleksandra

Labdien, sakiet, lūdzu, vai vīrs drīkstēja reģistrēt savu firmu mūsu dzīvesvietā bez manas piekrišanas? Tagad te notiek gan darba devēja, gan darba ņēmēju alkohola lietošana (var teikt, ka katru dienu). Tie ir neizturami dzīves apstākļi. Ko darīt? Paldies.

A
atbild:
14. oktobrī, 2016
Uzņēmumu reģistrs
Krists Viļumsons, Juridiskās nodaļas juriskonsults

Saskaņā ar Komerclikuma 139. panta otro daļu pieteikumam par juridiskās adreses maiņu pievieno nekustamā īpašuma (ēkas vai dzīvokļa īpašuma) īpašnieka izsniegtu piekrišanu sabiedrības juridiskās adreses reģistrācijai attiecīgajā ēkā vai dzīvokļa īpašumā. Piekrišanā norāda nekustamā īpašuma kadastra numuru, īpašnieka vārdu, uzvārdu un personas kodu vai nosaukumu (firmu) un reģistrācijas numuru.

Ja pieteikumu paraksta persona, kurai pieder juridiskajā adresē norādītais nekustamais īpašums, piekrišana nav jāiesniedz. Tādējādi tikai nekustamā īpašuma īpašnieks var sniegt atļauju sabiedrības juridiskās adreses reģistrācijai konkrētajā nekustamajā īpašumā, kas attiecīgi iesniedzama Uzņēmumu reģistram.

Savukārt, ja nekustamā īpašuma īpašnieks faktiski nav sniedzis šādu atļauju un paraksts uz attiecīgā dokumentiem ir viltots, Uzņēmumu reģistra valsts notārs nav tiesīgs pats vērtēt, vai attiecīgais paraksts ir ticis viltots. Līdz ar to Uzņēmumu reģistra valsts notārs ir tiesīgs atcelt dokumentu reģistrācijas vai ieraksta izdarīšanas komercreģistrā lēmumu, ja ir saņemti nepārprotami pierādījumi (kategorisks eksperta atzinums) par paraksta viltošanas faktu.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas