E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10462
Lasīšanai: 3 minūtes

Parādniekam ir jāsniedz informācija par saistību dzēšanas plāna norisi

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. oktobrī, 2016
Sarmīte

Kādi dokumenti jāpievieno tiesai fiziskai personai pēc maksātnespējas bankrota procedūras saistību dzēšanas plāna, saistību izpildes, vai ir jāpievieno visi bankas maksājumu uzdevumi, kas pierāda maksājumus konkrētajam kreditoram? Vai ir jāsniedz kāda informācija par saistību dzēšanu maksātnespējas administratoram? Paldies.

A
atbild:
25. oktobrī, 2016
Maksātnespējas administrācija
Agnese Simsone, Pirmā uzraudzības departamenta juriskonsulte

Saskaņā ar Maksātnespējas likuma 165. panta pirmo daļu parādnieks iesniedz tiesai pieteikumu par saistību dzēšanas procedūras izbeigšanu, ja viņš pilnā apmērā ir nokārtojis visas fiziskās personas saistību dzēšanas plānā iekļautās saistības vai ir izpildījis fiziskās personas saistību dzēšanas plānu. Vienlaikus norādāms, ka Maksātnespējas likuma 165. panta otrajā un trešajā daļā minētajos gadījumos pieteikumu par saistību dzēšanas procedūras izbeigšanu tiesai var iesniegt arī administrators un kreditors.

Civilprocesa likuma 363.35 panta ceturtajā daļā noteikts, ka pieteikumam par saistību dzēšanas procedūras izbeigšanu parādnieks, kreditors vai administrators pievieno pierādījumus, kas apstiprina pieteikumā norādītos apstākļus.

No minētā izriet, ka pieteikumam par saistību dzēšanas procedūras izbeigšanu jāpievieno dokumenti, kas apliecina, ka saistību dzēšanas procedūras laikā veikti saistību dzēšanas pasākumu plānā norādītie maksājumi, tas ir, bankas maksājumu uzdevumi, no kuriem izriet, kam un kad maksājumi ir veikti.

Attiecībā uz to, vai par saistību dzēšanas procedūras norisi jāsniedz informācija maksātnespējas procesa administratoram, norādāms, ka administratora darbības pēc saistību dzēšanas procedūras pasludināšanas regulētas Maksātnespējas likuma 159. pantā. Minētajā pantā noteikts, ka administrators uzrauga saistību dzēšanas plāna izpildi un parādnieka rīcību viņam noteikto pienākumu izpildē pēc kreditoru pieprasījuma. Tāpat administratoram pēc parādnieka lūguma jāsniedz juridiskā palīdzība saistībā ar parādnieka maksātnespējas procesu.

Ņemot vērā minēto, konstatējams, ka parādniekam ir jāsniedz informācija par saistību dzēšanas plāna norisi pēc administratora pieprasījuma.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas