E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10461
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ekonomika

Par iespējām nomāt zemi

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
30. septembrī, 2016
Jānis

Sveiki! Jautājums sekojošs. Man pieder privātmāja ar 0,3 ha zemi, ap šo zemi pieguļ pašvaldības zeme, kas pirms mana tēva nāves bija iznomāta viņam. Diemžēl sanāca tā, ka no mantojuma nācās atteikties - attiecīgi arī no likumīgajām tiesībām uz šo nomas līgumu, ar kura palīdzību šo zemi varētu no pašvaldības izpirkt. Šobrīd esmu nokļuvis neapskaužamā situācijā, varbūt ir kāds likums, kas man dotu iespēju pieteikties kaut uz nomas tiesībām uz šo pašvaldībai piederošo zemes gabalu, jo no izsoles man ir pamats baidīties - šajā apkārtnē visu zemi, ko vien var, izpērk bagāts austrumu kaimiņš.

A
atbild:
03. oktobrī, 2016
Lidija Dārziņa
LV portāls

Lietošanā nodotas  zemes izpirkšana, kurai termiņi tika vairākkārt pagarināti, jau sen ir beigusies.

Valsts vai pašvaldības zemes nodošanu nomā privātpersonām regulē Ministru kabineta noteikumi Nr. 735 „Noteikumi par publiskas personas zemes nomu”.  Tas, vai pašvaldībai ir iznomājama zeme un kā tas tiek praktizēts, jānoskaidro savā pašvaldībā.

Latvijas zemes fonds iznomā lauksaimniecības zemi ar mērķi sekmēt lauksaimniecībā izmantojamās zemes  saglabāšanu un izmantošanu lauksaimnieciskajā apritē. Informācija par šo iespēju atrodama “Altum” mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas