E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10451
Lasīšanai: 2 minūtes

Kā panākt nekvalitatīvu remontdarbu izlabošanu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
28. septembrī, 2016
Katerina

RNP mūsu mājai maina logus kāpņu telpās. Nauda tiks norakstīta no mūsu uzkrājumiem. Iedzīvotāji ar pašiem logiem ir apmierināti, bet ar apdares darbu kvalitāti - nē. Darbu pieņemšanu parakstīs iecirkņa galvenais inženieris. Kā mēs, iedzīvotāji, varam ietekmēt, lai naudas daļa par nekvalitatīvi izpildītiem darbiem (apdari) netiktu norakstīta? Vai mēs varam prasīt garantiju, un kurš pildīs garantijas darbus, ja konkrēta logu firma bankrotēs?

A
atbild:
29. septembrī, 2016
SIA „Rīgas namu pārvaldnieks”
Santa Vaļuma, Komunikācijas nodaļas projektu vadītāja

Iedzīvotāju pilnvarotai personai jāinformē SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) atbildīgā persona par līguma izpildi par konstatētajiem trūkumiem logu uzstādīšanā vai nepabeigtiem remontdarbiem, lai minētā persona saskaņā ar iepirkuma līgumu varētu sastādīt defekta aktu un nosūtīt to izpildītājam ar elektroniskā pasta vēstuli.

Izpildītājam ir pienākums uz sava rēķina iepirkuma līgumā noteiktā laikā veikt konstatēto trūkumu novēršanu vai nepabeigto remontdarbu izpildi. Pēc trūkumu novēršanas vai nepabeigto remontdarbu izpildes tiek veikta atkārtota remontdarbu pieņemšana objektā.

Remontdarbu nodošanas-pieņemšanas akta parakstīšana neatbrīvo izpildītāju no atbildības par remontdarbu defektiem, kuri atklājas pēc objekta pieņemšanas.

Remontdarbu garantijas laiks ir 36 mēneši no remontdarbu nodošanas-pieņemšanas akta abpusējas parakstīšanas dienas. Izpildītājs iesniedz RNP kredītiestādes vai apdrošināšanas kompānijas izdotu garantijas laika garantiju, kas ir spēkā visu remontdarbu garantijas laiku. Tas nozīmē, ja izpildītājs bankrotē, zaudējumus sedz garantijas laika garantijas polises izdevējs.

Lai sniegtu precīzāku atbildi uz uzdoto jautājumu, ir nepieciešams izvērtēt faktiskos apstākļus (nepieciešama ēkas adrese), kas attiecas uz konkrētu objektu, konkrēti noslēgtu līgumu un izpildītājam doto darba uzdevumu (piemēram, vai izpildītājam dotajā darba uzdevumā ietilpst logu aiļu apdare no iekšpuses un no ārpuses).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas