E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10373
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Mikrouzņēmumu nodokļa un sociālās apdrošināšanas nosacījumi

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. septembrī, 2016
Līva

Sveiki. Esmu bērna kopšanas atvaļinājumā un esmu mikrouzņēmuma valdes locekle. Visus darbus veic darbinieki, pati neesmu skaitījusies šajā uzņēmumā kā darbiniece, tikai katru mēnesi saņemu atskaites par paveikto. Pati pārskaitu algas un sagatavoju mikrouzņēmuma deklarācijas. Radās jautājums, vai šos šikos darbiņus nevar uzskatīt par strādāšanu slimības lapas un bērna kopšanas atvaļinājuma laikā?

A
atbild:
23. septembrī, 2016
Lidija Dārziņa
LV portāls

No Jūsu izklāstītās situācijas nav skaidrs, vai korekti tiek ievēroti Mikrouzņēmumu nodokļa likuma mikrouzņēmumam noteiktie kritēriji. Jo šī likuma 1. pantā ir noteikts, ka sabiedrības ar ierobežotu atbildību valdes locekļi ir tikai mikrouzņēmuma darbinieki. Tātad MUN maksātāja valdes loceklis var būt tikai uzņēmuma darbinieks, ar kuru ir noslēgts darba līgums.

Mikrouzņēmuma darbinieka, kas nodarbināts uz darba līguma pamata, ienākumi ir uz pašreizējo vai iepriekšējo darba attiecību pamata par attiecīgā ceturkšņa katru mēnesi aprēķinātā darba alga un ar darba algu tieši nesaistītie maksājumi vai labumi, ko darbinieks tieši vai netieši gūst naudā vai citās lietās no darba devēja par darbu mikrouzņēmumā.

Likumā arī pateikts: darbinieku skaitā neiekļauj personu, kura darba attiecību laikā atrodas prombūtnē (tai skaitā mācību atvaļinājumā bez darba algas saglabāšanas, grūtniecības, dzemdību, bērna kopšanas atvaļinājumā, atvaļinājumā bērna tēvam, adoptētājiem vai citai personai, kura faktiski kopj bērnu, kā arī atvaļinājumā bez darba samaksas saglabāšanas vai saņem slimības pabalstu) un par šo periodu nesaņem no mikrouzņēmuma ienākumu, kā arī no darba atstādinātus darbiniekus.

Darba  devējam  ir  jāziņo Valsts ieņēmumu dienestam par  bērna kopšanas atvaļinājuma piešķiršanu darbiniekam - ne vēlāk kā triju darbdienu laikā VID jāiesniedz ziņas par darba ņēmējiem, kuriem ir piešķirts vai beidzies bērna kopšanas atvaļinājums vai atvaļinājums bez darba algas saglabāšanas.

Savukārt mikrouzņēmumu nodokļa deklarācijā (7. rindā) ir jānorāda arī prombūtnē esošs darbinieks, kurš attiecīgajā ceturksnī nav strādājis un kuram nav bijuši darba ienākumi.

Saskaņā ar likumu „Par valsts sociālo apdrošināšanu” mikrouzņēmuma darbinieks ir darba ņēmējs.

Arī mikrouzņēmumu darbinieki ir sociāli apdrošināti, tātad saņem sociālās apdrošināšanas pakalpojumus (t.sk. slimības pabalstu, vecāku pabalstu), kuri attiecīgajā periodā aizstāj darba ienākumus.

Likuma ,,Par maternitātes un slimības apdrošināšanu” normas neparedz saņemt slimības pabalstu un vienlaikus gūt darba ienākumus kā darba ņēmējam. Savukārt vecāku pabalsts strādājošajam tiek izmaksāts tikai 30% no aprēķinātā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas