E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10372
Lasīšanai: 2 minūtes

Par darba algas bankas kontu tiesu izpildītājs jāinformē rakstveidā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. septembrī, 2016
Aivars Beimo

Vai tiesu izpildītājs var pilnībā iztukšot bankas kontu, ja tajā ieskaitījums nepārsniedz 50% no minimālās darba algas? Un pilnībā bloķēt vienīgo bankas kontu, ka ar to nevar veikt nekādas darbības.

A
atbild:
21. septembrī, 2016
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja Jums ir parādsaistības, kas ir pakļautas piespiedu piedziņai, ko veic tiesu izpildītājs, tad Jums būtu lietderīgi iepazīties ar vispārīgo informāciju, kādas ir Jūsu kā parādnieka tiesības un kādi ir Jūsu pienākumi. To Jūs varat izlasīt LV portāla skaidrojumos: Parādnieka tiesības un pienākumi parādu piedziņas procesā un Kādi ienākumi ir pakļauti un kādi nav pakļauti parādu piedziņai.

Jūsu uzdotais jautājums liecina, ka Jums nav izveidojusies komunikācija ar tiesu izpildītāju, taču Jums tā savās interesēs ir jāveido pašam.

Tiesu izpildītājs neredz un nepārvalda Jūsu bankas kontu. Kontu apķīlā jeb bloķē un ieturējumus veic  banka, pamatojoties uz tiesu izpildītāja rīkojumu. Savukārt, uz ko vērst piedziņu – uz darba algu vai noguldījumiem kredītiestādē, nosaka kreditors, nevis tiesu izpildītājs.

Lai situāciju atrisinātu, Jums ir ar iesniegumu jāvēršas pie tiesu izpildītāja, informējot, ka konkrētais bankas konts ir Jūsu algas konts, un jālūdz to atķīlāt. Iesniegumam būtu jāpievieno bankas izdruka, kas apliecina, ka kontā patiešām tiek ieskaitīti naudas līdzekļi Jūsu minētajā apmērā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 48 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas