E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10361
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai skolas vadītāja var vienpersoniski pieņemt lēmumu?

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. septembrī, 2016
Juris

Labdien. Vai skolas direktore ir tiesīga vienpersoniski vai ar sev pietuvināto pedagogu atbalstu lemt par 13,5% piemaksu fonda izmantošanu pedagogu slodžu skaitliskai palielināšanai? Pēc ministra Šadurska teiktā un IZM publikācijām un skaidrojumiem internetā, 13,5% skolai piešķirtā nauda paredzēta samaksai par papildus darbu, par darba kvalitāti, par skolā veikto metodisko darbu, mācību materiālu gatavošanu u.c.

A
atbild:
27. septembrī, 2016

Saskaņā ar MK noteikumiem Nr. 447 „Par valsts budžeta mērķdotāciju pedagogu darba samaksai pašvaldību vispārējās izglītības iestādēs un valsts augstskolu vispārējās vidējās izglītības iestādēs” 8. punktu Izglītības un zinātnes ministrija aprēķina papildu finansējumu 13,5% apmērā no mācību stundu plāna īstenošanai aprēķinātās mērķdotācijas - samaksai par pedagogu papildu pienākumiem, kā arī pedagoga mēneša darba algas likmes palielināšanai.

Noteikumi nenosaka, ka šīs mērķdotācijas daļas izlietojums tikai izglītības iestādes vadītāja kompetencē. Darbinieku arodbiedrībai kā darbinieku intereses pārstāvošai organizācijai, pamatojoties uz Darba likuma 11. panta pirmās daļas trešo punktu, ir tiesības konsultēties ar darba devēju, pirms tas pieņem lēmumus, kuri var skart darbinieku intereses, it īpaši lēmumus, kuri var būtiski ietekmēt darba samaksu, darba apstākļus un nodarbinātību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas