E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10353
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme

Ja ceļa zīme likumīga, to var likvidēt tikai ar visu dzīvokļu īpašnieku lēmumu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. septembrī, 2016
Svetlana

Iekšējā pagalmā tika uzstādītas invalīdu zīmes, kuras viņi nelieto (2 mēneši), jo nav viņu adresē. Kur iedzīvotāji var griezties, lai viņas noņemtu? Paldies.

A
atbild:
13. oktobrī, 2016
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Pirmkārt, ir jāzina, vai minētās ceļa zīmes ir uzstādītas likumīgi. (Par ceļa zīmju uzstādīšanas kārtību plašāka informācija izlasāma LV portālā publicētajā skaidrojumā „Ceļa zīme privātā teritorijā - kad vieni savas tiesības apzinās, bet citi tās neņem vērā”.) Tas nozīmē, ka par papildzīmes Nr. 844 uzstādīšanu pie zīmes Nr. 537 “Stāvvieta” (tāpat kā par papildiezīmes Nr. 849 “Tikai ar atļaujām...”) uzstādīšanu kopsapulcē ir jānobalso visiem mājas dzīvokļu īpašniekiem un uz šā lēmuma pamata jāiegūst VAS “Latvijas valsts ceļi” speciālistu atļauja un uz ceļa zīmes jābūt attiecīgam marķējumam. Ja marķējuma nav, ceļa zīmei nav tiesiska spēka un par tās neievērošanu sodīt nedrīkst.

Ja papildzīme par invalīdu stāvvietu ir uzstādīta likumīgi, bet to patiešām neizmanto, tad to citādi nav iespējams likvidēt kā vien ar pašu dzīvokļu īpašnieku lēmumu (100% balsojums “par”) un attiecīgās VAS struktūrvienības lēmumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas