E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10306
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
1

Paraksta viltošana

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. septembrī, 2016
Vija

Kā izdeklarēt (pareizāk - kā dabūt laukā) no savas privātmājas n-tās SIA, kuri, viltojot manu parakstu, ir reģistrējušies Uzņēmumu reģistrā, VID un turpina savu darbību ar to, ka, viltojot manu parakstu, iznomā telpas manā mājā utt. Smieklīgi līdz asarām, bet - ko es iznomāju? - gultu, galdu??? Esmu vērsusies VID, Uzņēmumu reģistrā, Valsts policijā - rezultātu neesmu sagaidījusi! Ko darīt???

A
atbild:
18. oktobrī, 2016
Valsts policija
Dairis Anučins, Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākais speciālists

Šādās situācijās, ja persona vēršas policijā, ziņojot par iespējamu tās paraksta viltojumu un par to tiek uzsākts kriminālprocess, vienmēr tiek nozīmēta arī paraksta ekspertīze. Balstoties uz eksperta atzinumu, tiek pieņemti tālākie lēmumi par lietas virzību.

Ja eksperts, veicot ekspertīzi, ir konstatējis un attiecīgi arī atzinumā norādījis, ka paraksts ir viltots, Valsts policija informāciju par šo eksperta atzinumu sniedz Uzņēmumu reģistram, kas šādā gadījumā anulē attiecīgos ierakstus.

Tas notiek neatkarīgi no tā, vai policija izmeklēšanas ietvaros ir noskaidrojusi personas, kuras viltojumu veikušas. Tādēļ diemžēl no šī apraksta nav precīzi saprotams, vai šajā gadījumā Valsts policijā turpinās izmeklēšana kriminālprocesa ietvaros, vai jau bijušas ekspertīzes un kādi ir to rezultāti vai arī ir bijuši pieņemti kādi lēmumi par kriminālprocesa izbeigšanu vai neuzsākšanu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas