E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10303
Lasīšanai: 2 minūtes

Kompensācijas ietilpst ienākumos trūcīgā statusa noteikšanai

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. septembrī, 2016
AIJA

Esmu arodslimniece, man ir piešķirts trūcīgais statuss, man arodslimību centrs piešķīra par izlietotajiem medikamentiem papildu izdevumu kompensāciju, tas ir, ja es nododu čekus par iegādātiem medikamentiem, tad man tos atmaksā, lai varu atkal iegādāties zāles arodslimībai, taču sociālie darbinieki uzskata, ka tie ir man ienākumi un pieskaita pie ienākumiem, sadalot uz trīs mēnešiem šo zāļu summu kā garantēto iztikas minimumu. Kā to saprast, par zāļu naudu man vēl ir ieskaitīts iztikas minimums, tātad es nesaņemu pēc būtības arodslimībai piešķirto zāļu naudu, lai varētu nopirkt vietā zāles, bet tas jau skaitās kā iztikas minimuma nauda? Kur taisnība?

A
atbild:
08. septembrī, 2016
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ministru kabineta noteikumi Nr. 299 par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu paredz, ka trūcīgā statusa piešķiršanai, vērtējot personas/ģimenes materiālo situāciju, par ienākumiem uzskata ne tikai ienākumus no algota darba, bet arī valsts sociālās apdrošināšanas pabalstus, atlīdzības un pensijas  valsts sociālos pabalstus, kompensācijas, vēl citus ienākumus.

Tātad sociālajam dienestam arī kompensācija jāievērtē ienākumos, jo tā pašreiz paredz MK noteikumi.

Kā LV portālu informēja Labklājības ministrija, pašreiz tiek izstrādāti grozījumi attiecīgajos noteikumos,  lai šo normu mainītu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas