E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10301
Lasīšanai: 2 minūtes

Vienpusēji darba līguma noteikumus nemaina

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. septembrī, 2016
marta

Labdien! Esot atvaļinājumā, uzzināju no kolēģēm, ka tiek mums samazināts darba laiks (pirms tam bija 24h strādājām un 3 brīvas), aptuveni mēnesī sanāca strādāt 7 dienas jeb 168h, tagad nebrīdinot darba devējs izdomājis, ka strādāsim 1 dienu pa 10h un 3 dienas brīvas, tagad sanāk 70h! Piebildīšu, ka esmu stāvoklī un jau priekšniekam to paziņoju, līdz dekrētam vēl 2,5 mēneši. Un pēc darba līguma viņš algu nosaka pēc nostrādātajām stundām! Mūs neviens mēnesi ātrāk nav brīdinājis, un papīrus mēs arī neesam nekādus parakstījušas! Priekšnieks aizbildinās ar to, ka (esam diennakts veikals) ir pircēju samazinājums un viņam trūkstot naudas, pat algas mums tiek maksātas vairākās daļās. Kā mums tālāk rīkoties, kur meklēt palīdzību?

A
atbild:
23. septembrī, 2016
Valsts darba inspekcija
Zaiga Strode, Darba tiesību nodaļas vadošā juriskonsulte

Darba devējam nav tiesiska pamata vienpusējā kārtībā grozīt darba līguma noteikumus, tostarp noteikumus par nolīgto darba laiku.

Ja darba devējs nepilda saistības atbilstoši noslēgtā darba līguma noteikumiem, piemēram, neizmaksā darba algu, nenodrošina ar darbu u.tml., darbinieks savu aizskarto interešu aizsardzībai var vērsties tiesā vai Valsts darba inspekcijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas