E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10281
Lasīšanai: 6 minūtes
3
3

Speciālā piemaksa par darbu, kas saistīts ar īpašu risku ārstniecības personai

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. septembrī, 2016
Peteris

Ministru kabineta noteikumi Nr. 595 (likumi.lv), izlasīju par speciālo piemaksu ārstniecības personām. Tad nu sakarā ar to man būtu pāris jautājumu. Mēs ar sievu strādājam psihoneiroloģiskajā slimnīcā. Es pats esmu ārstniecības persona, kura saņem par īpašo risku tikai 15% (jūs rakstāt, ka tie var būt 25%). Sieva strādā veļasmājā. Respektīvi, nav ārstniecības persona un par īpašo risku neko nesaņem, kaut gan, kad vajag pāriet obligāto veselības pārbaudi, tur uz lapas melns uz balta ir rakstīts par veselībai kaitīgiem darba apstākļiem. Un tie ir sintētiskie mazgāšanas līdzekļi, bioloģiskie aģenti, inficēšanās risks, atrašanās piespiedu pozā (darbs kājās), fiziskā pārslodze. Jūsu likumā ir teikts, ka piemaksu var saņemt, ja ir vismaz divi kaitīgie apstākļi. Tad nu pirmais jautājums. Vai mana sieva var saņemt piemaksu par kaitīgumu vai darba devējs pārkāpj likumu? Otrs jautājums ir no tiem pašiem noteikumiem. Tikai jautāšu es pats par sevi. 5. punktā ir rakstīts: Ārstniecības personai atbilstoši darba stāžam ārstniecības jomā mēnešalgas apmērs tiek palielināts šādā apmērā: no 10 līdz 15 gadiem līdz 15 %, no 16 līdz 20 gadiem līdz 20%. Mūsu slimnīcā tie ir tikai 5% (10-15 gadi) un 7% (par16-20 gadi). Vai darba devējs var pats noteikt šo zemo % likmi, vai tomēr tam vajadzētu ievērot šo likumu? Paldies.

A
atbild:
12. septembrī, 2016
Edīte Brikmane
LV portāls

Jautājumā pieminētie Ministru kabineta noteikumi Nr. 595 “Noteikumi par zemāko mēnešalgu un speciālo piemaksu ārstniecības personām” nosaka zemāko mēnešalgu un speciālo piemaksu par darbu, kas saistīts ar īpašu risku, apmērus un noteikšanas kārtību ārstniecības personām, kuras ir nodarbinātas ārstniecības iestādēs un sniedz no valsts un/vai pašvaldību budžetiem apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus. Situācijas izklāstā jau ir minēts, ka veļasmājas darbiniece nav ārstniecības persona, tāpēc, nosakot viņas atalgojuma apmēru, nav piemērojami MK noteikumi Nr. 595.

Taču jebkurā darbavietā darba devēja pienākums ir veikt darba vides risku novērtējumu un, izsniedzot darbiniekam rīkojumu uz obligāto veselības pārbaudi (OVP), tajā vienmēr tiek uzskaitīti konstatētie kaitīgie darba vides faktori un īpašie darba apstākļi, kādiem darbinieks tiek pakļauts, jo obligāto veselības pārbaužu laikā veicamie izmeklējumi un nepieciešamo ārstu konsultācijas, kā arī to veikšanas biežums ir tieši atkarīgs no kaitīgā faktora un tā līmeņa konkrētā darbavietā.

Ja darbavietā kaitīgo faktoru līmenis ir tik zems, ka nevar nodarīt kaitējumu nodarbināto veselībai, OVP var neveikt. Līdz ar to OVP mērķis nav papildu piemaksas pie darba algas noteikšana. Situācijā, kad darbavietā pastāv kaitīgi faktori vai īpaši apstākļi, OVP mērķis ir savlaicīgi atklāt to ietekmi uz nodarbinātā veselību un izstrādāt preventīvus pasākumus, lai novērstu šo kaitīgo faktoru ietekmi, nepieļaujot nodarbināto saslimšanu, kā arī atklāt arodslimības, ar darbu saistītas slimības un vispārēja rakstura slimības agrīnās stadijās, kad iespējama efektīva ārstēšana un rehabilitācija.

Situācijas aprakstā norādāt, ka Jūs kā ārstniecības persona saņemat piemaksu par īpašo risku tikai 15% apmērā no mēnešalgas, lai gan MK noteikumi Nr. 595 paredz, ka tie var būt 25%. Šajā gadījumā būtisks ir normatīvajā aktā izmantotais formulējums. Minēto MK noteikumu 3. pielikumā ir noteikts speciālās piemaksas apmērs procentos no mēnešalgas atbilstoši īpašā riska veidam. Piemēram, pielikuma 3. punkts paredz, ka ārstniecības iestādēs un struktūrvienībās psihiski slimu personu, alkoholisma un narkomānijas slimnieku ārstēšanai, kurās ir paaugstināts risks veselībai, speciālās piemaksas apmērs (procentos no mēnešalgas) ir līdz 25%. Tātad piemaksas apmērs var būt mazāks par 25% no mēnešalgas, bet tas nevar pārsniegt 25% no mēnešalgas. Atbilstoši MK noteikumu 4. punktam piemaksas apmēra noteikšanas kritērijus un konkrētus apmērus nosaka ārstniecības iestādes vadītājs.

Arī atbildot uz jautājumu par mēnešalgas apmēra palielināšanu ārstniecības personai atbilstoši darba stāžam ārstniecības jomā vēršam uzmanību uz MK noteikumu Nr. 595 5. punkta formulējumu. Atbilstoši tam ārstniecības personas mēnešalga tiek palielināta:

  • līdz 15% no ārstniecības personai atbilstoši mēnešalgu skalai noteiktās mēnešalgas, ja darba stāžs ārstniecības jomā ir no 10 līdz 15 gadiem (ieskaitot);
  • līdz 20% no ārstniecības personai atbilstoši mēnešalgu skalai noteiktās mēnešalgas, ja darba stāžs ārstniecības jomā ir no 16 līdz 20 gadiem (ieskaitot) utt.

Līdz ar to darba devējs, nosakot mazāku piemaksu par darba stāžu ārstniecības jomā, nav pārkāpis normatīvo aktu prasības. Turklāt, nosakot speciālo piemaksu pie darba algas apmērus, darba devējam ir jāvadās no ārstniecības iestādei piešķirtā darba samaksas fonda atbilstoši likumam par valsts budžetu kārtējam gadam.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas