E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10270
Lasīšanai: 2 minūtes

Pašvaldības komisijas loceklis nav darba ņēmējs DL izpratnē

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. septembrī, 2016
Ilze

Es strādāju pašvaldībā kā komisijas locekle un sistemātiski, katru mēnesi saņemu darba algu ap 100 eiro +/-. Vai tās ir darba tiesiskās attiecības un es esmu darbinieks DL izpratnē un man, piemēram, pienākas pabalsts tuva radinieka nāves gadījumā, varu izmantot rehabilitāciju kā pensijas vecumu sasniegusi, bet, būdama darba ņēmēja, varu saņemt slimības pabalstu jeb/vai man ir cits statuss?

A
atbild:
12. septembrī, 2016
Zaida Kalniņa
LV portāls

Situācijas apraksts vairāk liecina, ka esat pašvaldības izveidotas komisijas locekle, kas par tādu kļuvusi ievēlēšanas ceļā. Tātad tas ir uz laiku iegūts amats, kam atlīdzību par darbu aprēķina pēc ik mēnesi nostrādāto stundu uzskaites, un starp Jums un pašvaldību nav darba attiecību, kas noformētas darba līguma formā. Tādējādi Jūs neesat šis pašvaldības darbinieks DL izpratnē.

 Valsts un pašvaldību darbinieku un amatpersonu sociālās garantijas ir noteiktas t.s. Atlīdzības likumā. Ja Jūs neesat pašvaldības darbinieks vai amatpersona, Jums nav tiesību uz likumā noteiktajām sociālajām garantijām.

To, vai kādas papildu sociālās garantijas paredz konkrētas pašvaldības iekšējie normatīvie dokumenti, Jums jānoskaidro savas pašvaldības kancelejā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 63 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas