E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10263
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kādi dokumenti nepieciešami, organizējot sporta pulciņu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. septembrī, 2016
Mark

Kādi ir vajadzīgi dokumenti biedrībai priekš sporta pulciņa organizēšanas skolā, ja pulciņš būs par maksu, būs sporta treneris?

A
atbild:
20. oktobrī, 2016
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, Licencēšanas un reģistru departamenta vecākā eksperte

Pulciņu (t.i., interešu izglītību) var īstenot gan izglītības iestāde, gan fiziska vai juridiska persona, kura nav reģistrēta Izglītības iestāžu reģistrā, tostarp arī biedrība. Lai biedrība īstenotu interešu izglītības programmu (pulciņu), tai vietējā pašvaldībā ir jāsaņem licence. Par šādas izglītības programmas licencēšanu (prasības, iesniedzamie dokumenti, maksa) ir jāinteresējas attiecīgajā pašvaldībā.

Jāpiebilst, ka no 2016. gada papildus jau esošajiem attaisnotajiem izdevumiem (piemēram, izdevumi, kas saistīti ar izglītības un specialitātes iegūšanu) attaisnoti būs arī izdevumi par interešu izglītības programmu apgūšanu bērniem. Tas nozīmē, ka arī šos izdevumus varēs iekļaut 2016. gada ienākumu deklarācijā un atgūt par tiem pārmaksāto iedzīvotāju ienākumu nodokli. Tādēļ, maksājot par pulciņu, vecākiem ir ļoti būtiski saņemt maksājuma dokumentu. Apstiprinātajā maksājuma uzdevumā vai konta izrakstā jābūt norādītam bērna vārdam, uzvārdam un personas kodam, kā arī maksājuma mērķim – pulciņa nosaukumam.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 65 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas