E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10241
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
1
1

No naudas soda samaksas daļēji var atbrīvot, bet ar nosacījumiem

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
30. augustā, 2016
Jūlija

Labdien! Vai jaunie grozījumi LAPK attiecībā uz nosacītu daļēju atbrīvošanu no naudas soda samaksas (276.1 pants) attieksies uz pārkāpumiem ceļu satiksmē, proti, uz pārkāpumiem par apstāšanos un stāvēšanu? Ja neattieksies, tad kāpēc - kāds ir juridiskais pamatojums?

A
atbild:
13. oktobrī, 2016
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Jūsu minēto Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa grozījumu 276.pantā “Nosacīta daļēja atbrīvošana no naudas soda samaksas” nav minētas konkrētas jomas, uz kurām šī norma attiecināma, tātad tā piemērojama visām administratīvo pārkāpumu lietām.

Taču minētajā normatīvajā aktā ir noteikti priekšnosacījumi, kuri jāievēro, lai personu nosacīti daļēji atbrīvotu no naudas soda samaksas.

Turklāt likumā arī ir teikts: “Nosacītu daļēju atbrīvošanu no naudas soda samaksas nepiemēro, ja, izvērtējusi administratīvā pārkāpuma izdarīšanas apstākļus, pārkāpuma raksturu, pārkāpēja personību un citus apstākļus, kam ir nozīme lietā, institūcija (amatpersona) atzīst, ka nosacīta daļēja atbrīvošana no naudas soda samaksas nav piemērota taisnīga sodošā mērķa sasniegšanai.”

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 54 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas