E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10240
Lasīšanai: 2 minūtes

Uzturlīdzekļu piedziņa jāsāk no jauna

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
30. augustā, 2016
Iveta

4 gadus atpakaļ biju nepilngadīgās meitas aizbildne uzturlīdzekļu piedziņas lietā, jo viņa bija nepilngadīga. Tiesa piesprieda bērna tēvam maksāt uzturlīdzekļus.3 gadus viņš maksāja labprātīgi, bet ar šā gada jūliju vairāk uzturlīdzekļus nemaksā. Ko man tagad darīt, jo meita tagad ir pilngadīga un mazmeitai uzturlīdzekļi ir vajadzīgi?

A
atbild:
05. septembrī, 2016
Laura Studente
LV portālam

No jautājuma saprotams, ka uzturlīdzekļu piedziņa nepieciešama par labu Jūsu meitas bērnam. Tā kā meita ir pilngadīga, viņai ir tiesības pašai sniegt prasību tiesā par uzturlīdzekļu piedziņu bērnam, līdz tas varēs pats sevi apgādāt vai pilngadības sasniegšanai.

Civilprocesa likuma 28. panta otrā daļa paredz, ka prasību par uzturlīdzekļu piedziņu bērnam prasītājs var celt tiesā pēc savas deklarētās dzīvesvietas. Turklāt par dokumentu iesniegšanu tiesā nav jāmaksā, jo prasītāji prasībās par uzturlīdzekļu piedziņu bērnam no tiesas izdevumu samaksas ir atbrīvoti. 

Veidlapu maza apmēra uzturlīdzekļu piedziņas pieteikumam tiesā atrodama Ministru kabineta noteikumu Nr.783 "Noteikumi par maza apmēra prasībā izmantojamām veidlapām" 2. pielikumā "Prasības pieteikums maza apmēra prasībā par uzturlīdzekļu piedziņu". Pieteikumam jāpievieno arī bērna dzimšanas apliecības kopija.

Gadījumā, ja tēvs uzturlīdzekļus nevarēs samaksāt, Jūsu meitai būs iespēja tos saņemt no valsts jeb Uzturlīdzekļu garantijas fonda (UGF).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas