E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10214
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai skolotājs var uzteikt darbu?

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. augustā, 2016
skolotāja

Labdien! Jautājums par skolotāju algām un slodzēm - vai skolas vadībai ir tiesības maksāt tikai par kontaktstundām, bet nemaksāt par gatavošanos, konsultācijām u.c., ja likme ir 21 kontaktstunda un 9 citas stundas? Vai man ir tiesības nepiekrist šādai samaksai un prasīt, lai mani atlaiž, izmaksājot atlaišanas pabalstu?

A
atbild:
30. augustā, 2016

Saskaņā ar jaunajiem Pedagogu darba samaksas noteikumiem, kas stāsies spēkā ar 2016. gada 1. septembri, pedagogu darba slodze, kas atbilst vienai mēneša darba algas likmei, ir 30 stundas nedēļā, tai skaitā vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības pedagogiem - mācību stundas un fakultatīvās nodarbības, to sagatavošana, izglītojamo rakstu darbu labošana, individuālais un grupu darbs ar izglītojamiem un konsultācijas, klases audzināšana, metodiskais darbs izglītības iestādē, projektu vadība un citas ar izglītības iestādes attīstību saistītas darbības. 

Nosakot pedagoga slodzi, izglītības iestādes vadītājs ņem vērā izglītojamo skaitu klasē un mācību priekšmetu, ko pedagogs māca, kā arī izglītības iestādes dibinātāja noteikto kārtību pedagogu slodžu sadalei. Izglītības iestādes vadītājs izvērtē un, ja nepieciešams, piemēro Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības ieteikto darba slodzes aprēķinu saskaņā ar noteikumu 5. pielikumu.

Samaksa par darbu skolotājam katrā novadā, pilsētā var būt atšķirīga, jo atšķiras valsts budžeta mērķdotācija, ko saņem pašvaldības. Obligāti apmaksājamas ir mācību stundas, tomēr, manuprāt, izglītības iestādes vadītājam būtu jāapmaksā visa likme - 30 stundas (21  mācību stunda + 9 stundas pārējie pedagoga darba pienākumi). Ja skolotāju neapmierina piedāvātā darba samaksa un slodze, bet darba devējs darbu neuzsaka, lēmums jāpieņem skolotājam pašam. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas