E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10209
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Par avārijas situāciju atbild darbu veicējs

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. augustā, 2016
Linda

Labdien. Manā dzīvoklī ūdens skaitītāju nomaiņas laikā tika nolauzts karstā ūdens ventilis. Kā rezultātā notika avārijas situācija un tika nopludināti četri apakšējie kaimiņi. Ventilis bija sarūsējušā stāvoklī, un tas atradās pirms skaitītāja - tehniski Rīgas namu pārvaldnieka kompetencē pie stāvvada atzara. Kam būtu jāuzņemas atbildība (apsaimniekotājam? skaitītāju nomaiņas firmai?) un kādas parasti ir sankcijas, ja apakšējie iedzīvotāji vēlas sūdzēt mani tiesā?

A
atbild:
11. oktobrī, 2016
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Par radušos situāciju ir atbildīgs uzņēmums, kura darbinieks mainīja ūdens patēriņa skaitītāju un kura darbības rezultātā radās avārija, skaidro Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš

Ja meistars redzēja (un tā parasti ir!), ka ventilis ir sarūsējis, karstā ūdens padeve bija iepriekš jāatslēdz, jānomaina bojātais ventilis un tikai tad jāķeras pie skaitītāja nomaiņas. Ja viņš pats to nevarēja (vai tas nebija viņa pienākums), tad meistaram vajadzēja brīdināt dzīvokļa īpašniekus, ka viņiem jāvēršas pie pārvaldnieka, lai vispirms nomaina nedrošo detaļu un tikai pēc tam varēs ķerties pie skaitītāja.

“Ja šajā gadījumā ūdens skaitītāja uzstādītājs uzņēmās šādu atbildību, tad jāatbild arī par sekām. Kad notikusi šāda ūdens noplūde, apsaimniekošanas uzņēmums parasti sastāda aktu par to, kādu iemeslu dēļ radusies avārija. Aktā tātad ir atspoguļots, ka ventilis nolūzis skaitītāja nomaiņas laikā, ko veicis konkrēta uzņēmuma speciālists.”

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas