E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10191
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Uzturlīdzekļu piedziņa Lielbritānijā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. augustā, 2016
Marta

Labdien! Man ir jautājums - bērnam tētis dzīvo un strādā Lielbritānijā, un es arī jau esmu šeit sākusi dzīvot, un mūsu kopīgais 5 gadīgais dēls arī tagad sāks te iet skolā, bet man jau sen ir citas attiecības. Vai man šeit ir iespēja likt bērna tēvu uz alimentiem? Kad dzīvoju ar dēlu vēl LV, tad viņš labprātīgi sūtīja naudu, lai tik neeju caur tiesu pieprasīt.

A
atbild:
24. augustā, 2016
Laura Studente
LV portālam

Ja bērna tēvs uzturlīdzekļus nemaksā labprātīgi, bērnu mātei ir tiesības vērsties tiesā ar prasības pieteikumu par uzturlīdzekļu piedziņu. Prasības pieteikumu var iesniegt tiesā pēc prasītājas (bērnu mātes) vai atbildētāja (bērnu tēva) dzīvesvietas. Piedzenamo uzturlīdzekļu apmēru noteiks attiecīgās valsts tiesa, ņemot vērā prasības summu un izvērtējot abu pušu ienākumus un bērna vajadzības.

Katrā Eiropas Savienības dalībvalstī ir izveidota viena iestāde, kas sniedz konsultācijas par uzturlīdzekļu piedziņu pārrobežu gadījumā. Par atbildīgajām iestādēm, kas var palīdzēt konsultācijās par uzturlīdzekļu piedziņu citās ES dalībvalstīs, iespējams uzzināt Eiropas e-tiesiskuma portāla sadaļā “Tiesvedība” > “Uztura prasības”. Sadaļas labajā pusē jāizvēlas interesējošās dalībvalsts karodziņš, šajā gadījumā – Lielbritānijas (UK).

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas