E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10183
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Reģistri
2
2

Var deklarēt dzīvesvietu īslaicīgi

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. augustā, 2016
Tatjana

Labdien! Ir tāda problēma, ka nav iespējams nekur iedeklarēties (dzīvoklis pārdots, bet jauno nav iespējams nopirkt). Kā būt šādā situācijā? Kur var uzzināt par īslaicīgo deklarēšanu?

A
atbild:
30. augustā, 2016
Laura Studente
LV portālam

Kā LV portālam iepriekš ir norādījuši Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes eksperti, ja personai nav vienas pastāvīgas ilgstošas dzīvesvietas un tā bieži maina dzīvesvietas, persona jebkurā gadījumā ir tiesīga deklarēt arī dzīvesvietu, kurā tā uzturas īslaicīgi.

Šis process neatšķiras no parastās deklarēšanas. Protams, jāņem vērā, ka personai, lai deklarētu attiecīgo dzīvesvietu, jābūt tiesiskam pamatam tajā dzīvot. Piemēram, ja persona mitinās pie draugiem, tā var deklarēt dzīvesvietu, kā tiesisko pamatu norādot mutisku vienošanos ar īpašnieku, savukārt, ja persona, piemēram, uz mēnesi īrē dzīvokli, attiecīgajā laika posmā tai ir tiesības deklarēt dzīvesvietu, kā tiesisko pamatu norādot īres līgumu, un tamlīdzīgi.

Dzīvesvietu var deklarēt tās pašvaldības dzīvesvietas deklarēšanas iestādē, kurā atrodas dzīvesvieta, vai bez maksas to iespējams izdarīt elektroniski portāla www.latvija.lv  e-pakalpojumu sadaļā „Dzīvesvietas deklarācijas iesniegšana” ar Jūsu internetbankas palīdzību.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas