E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10165
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
1
1

Par līdzfinansējuma saglabāšanu privātajam bērnudārzam Rīgā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. augustā, 2016
Liene

Labdien! Par pašvaldību līdzfinansējumu privātajiem bērnudārziem Rīgā. Gadījumā ja bērns jau gadu apmeklē pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi, bet vecāki nolēmuši apmācību turpināt privātā pirmsskolas izglītības iestādē, vai šādā gadījumā pašvaldība arī nodrošina līdzfinansējumu. Paldies!

A
atbild:
24. augustā, 2016
Edīte Brikmane
LV portāls

Izglītības likuma 17. panta 2.daļa neparedz pašvaldības pienākumu segt privātas pirmsskolas izglītības iestādes izmaksas gadījumā, ja bērnam, kurš sasniedzis pusotra gada vecumu un kura dzīvesvieta deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā, tiek nodrošināta vieta pašvaldības bērnudārzā.

Kārtība, kādā tiek piešķirts pašvaldības līdzfinansējums privātam bērnudārzam Rīgā, noteikta Rīgas domes saistošajos noteikumos Nr. 191 “Kārtība, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju”. Šo noteikumu 54. punkts paredz, ka pašvaldības līdzfinansējumu pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanai privātajā izglītības iestādē piešķir un izmaksā, ja pastāv visi turpmāk minētie nosacījumi:

  1. bērns ir vismaz pusotru gadu vecs;
  2. bērna un vecāku vai bērna likumiskā pārstāvja dzīvesvieta ir deklarēta Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā;
  3. bērnam nav nodrošināts pašvaldības finansēts vai līdzfinansēts pirmsskolas izglītības pakalpojums;
  4. valsts izglītības informācijas sistēmas datubāzē ir reģistrēti dati par to, ka bērns ir uzņemts un apgūst pirmsskolas izglītības programmu privātajā izglītības iestādē;
  5. privātās izglītības iestādes dibinātājs ar departamentu ir noslēdzis sadarbības līgumu un līgumu par pašvaldības līdzfinansēta pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanu;
  6. bērnam nav izsniegts noteikumu 52. punktā minētais pirmsskolas izglītības satura apguves vērtējums un izziņa par programmas apguvi.

Ņemot vērā augstāk minēto, ja pašvaldība ir nodrošinājusi bērnam vietu pašvaldības bērnudārzā, apmeklējot privātu pirmsskolas izglītības iestādi, līdzfinansējums netiks izmaksāts.

Informāciju iespējams precizēt Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā K. Valdemāra ielā 5 vai zvanot pa tālruņiem 67026880 vai 67026840.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas