E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10163
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Par lodžijas grīdas hidroizolāciju jāgādā īpašniekam pašam

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. augustā, 2016
Jānis

Lodžija ir privatizēta kopā ar dzīvokli. Kuram jānodrošina lodžijas grīdas hidroizolācija – mājas apsaimniekotājam vai lodžijas īpašniekam?

A
atbild:
24. augustā, 2016
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Dzīvokļa īpašuma likuma 4. pants “Kopīpašumā esošā daļa”:

“(1) Kopīpašumā esošajā daļā ietilpst:

1) dzīvojamās mājas un tās ārtelpu (galeriju, balkonu, lodžiju, terašu) ārējās norobežojošās konstrukcijas (tai skaitā sienas, arhitektūras elementi, jumts, koplietošanas telpu logi un durvis, arī ārdurvis), iekšējās slodzi nesošās konstrukcijas (tai skaitā nesošās sienas un kolonnas, kā arī atsevišķos īpašumus norobežojošās sienas), starpstāvu pārsegumi (tai skaitā siltuma un skaņas izolācijas slāņi), koplietošanas telpas (tai skaitā bēniņi, kāpņu telpas, pagrabtelpas), kā arī dzīvojamo māju apkalpojošās inženierkomunikāciju sistēmas, iekārtas un citi ar dzīvojamās mājas ekspluatāciju saistīti funkcionāli nedalāmi elementi, kas nepieder pie atsevišķā īpašuma (tai skaitā atsevišķā īpašuma robežās esošie sildelementi, ja to funkcionālā darbība ir atkarīga no kopīpašumā esošajām inženierkomunikācijām); /../”

Kā kopīpašuma daļa likumā nav minēta lodžijas grīda, tā jau atrodas iekšpus ārējās norobežojošās konstrukcijas. Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš skaidro: “Tā kā lodžijas hidroizolācijas segums neiekļaujas kopīpašuma sastāvā, par to ir jāgādā pašam dzīvokļa īpašniekam. Ja lodžijas hidroizolācija nebūs kārtībā, apakšējā dzīvokļa īpašnieks var izvirzīt pretenzijas un rasties konflikta situācija.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas