E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10146
Lasīšanai: 2 minūtes

Trūcīgā statusa noteikšanai ņem vērā MK noteikumos minētos ienākumus

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. augustā, 2016
aija

Labdien! Man ir konstatēta arodslimība, līdz ar to es nevaru strādāt. Man piešķīra kompensāciju no arodslimības centra par zālēm, kuras lietoju, es varu saņemt tikai tad, ja nododu čekus un tad man ieskaita kontā atpakaļ naudu, lai varētu atkal nopirkt zāles vietā, saucas izdevumu kompensācija, taču esmu trūcīgā statusā un man sociālie darbinieki katru mēnesi ņem nost no kompensējamās summas, kas man ir ienākusi atpakaļ par zālēm kontā naudu un ieskaita to par iztikas minimumu. Vai tā var darīt?

A
atbild:
07. septembrī, 2016
Lidija Dārziņa
LV portāls
Labklājības ministrija
Maruta Pavasare, Sociālās iekļaušanas un sociālā darba politikas departamenta vecākā referente

Ministru kabineta noteikumi Nr. 299 par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu paredz, ka trūcīgā statusa piešķiršanai, vērtējot personas/ģimenes materiālo situāciju, par ienākumiem uzskata ne tikai ienākumus no algota darba, bet arī valsts sociālās apdrošināšanas pabalstus, atlīdzības un pensijas, valsts sociālos pabalstus, kompensācijas, vēl citus ienākumus.

Labklājības ministrijas Sociālās iekļaušanas un sociālā darba politikas departamenta vecākā referente Maruta Pavasare norāda, ka atbilstoši pašreiz spēkā esošajiem MK noteikumiem Nr. 299 (13.1.2.apakšpunkts),  kompensācijas summa ienākumos jāņem  vērā.  Labklājības ministrijā patlaban tiek   izstrādāti grozījumi attiecīgajos noteikumos, lai šo normu  mainītu. Grozījumi šobrīd ir nodoti sabiedriskajai apspriešanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas