E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10112
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Piemaksu maksimālais apmērs, aizvietojot darbinieku pašvaldībā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. augustā, 2016
Roberts

Strādāju pašvaldībā. No maija mēneša esmu nozīmēts pildīt uz slimības lapas esoša darbinieka darba pienākumus ar 30% piemaksu līdz darbinieks atgriezīsies darbā. Sākoties atvaļinājumu laikam, tiku papildus nozīmēts par atvaļinājumā esošā darbinieka darba pienākumu pildīšanu ar piemaksu 30%. Saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 14. panta 13. punktu noteikts, ka piemaksu kopsumma nedrīkst pārsniegt 60% no mēnešalgas. Vai šajā gadījumā tas arī ir? Jo, aizvietojot šos darbiniekus, darba apjoms ir ĻOTI pieaudzis, līdz ar to uzskatu, ka piemaksa būtu godīga. Lūdzu sniegt viedokli, vai šī likuma 14. p. 13. p attiecas arī uz šo gadījumu un piemaksas par darbinieku aizvietošanu ir atbilstoši NA un man pienākas.

A
atbild:
02. septembrī, 2016
Finanšu ministrija
Maija Straupmane, Komunikācijas departamenta direktora vietniece

Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 14. panta pirmā daļa nosaka, ka amatpersona (darbinieks) saņem piemaksu ne vairāk kā 30% apmērā no tai noteiktās mēnešalgas, ja papildus saviem tiešajiem amata (darba, dienesta) pienākumiem aizvieto prombūtnē esošu amatpersonu (darbinieku), pilda vakanta amata (dienesta, darba) pienākumus vai papildus amata aprakstā noteiktajiem pienākumiem pilda vēl citus pienākumus.

Savukārt 14. panta otrā daļa nosaka ierobežojumu gadījumam, ja amatpersonai (darbiniekam) ir noteiktas vairākas šā panta pirmajā daļā minētās piemaksas, tad to kopsumma nedrīkst pārsniegt 30% no mēnešalgas.

Likuma 14. panta trīspadsmitajā daļā noteiktais par piemaksu kopsummu 60% no mēnešalgas attiecas tikai uz gadījumu, kad amatpersonai (darbiniekam) noteiktas gan šā panta pirmajā daļā minētās piemaksas, gan vienlaikus arī šā panta divpadsmitajā daļā minētā piemaksa, tas ir par personisko darba ieguldījumu un darba kvalitāti.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas